Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ανακοινώσεις στήριξης στα αιτήματα των Ξεναγών

Ανακοινώσεις στήριξης στα αιτήματα του κλάδου των Ξεναγών απο AOCTA, ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας και Σύνδεσμο Ιδιοκτ. Τουριστικών Λεωφορείων.

Αναλυτικά: 

Ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κέρκυρας δηλώνει την συμπαράστασή του στον αγώνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών για την άμεση αρωγή τους από την Πολιτεία, με αναδρομική στήριξη για τους μήνες Μάιο έως Αύγουστο , αποζημίωση ειδικού σκοπού αναδρομικά για Νοέμβρη και Δεκέμβρη και από Μάρτιο έως ότου ανοίξει η τουριστική περίοδος.

Είναι επιβεβλημένη ανάγκη τα δίκαια αιτήματα των Ξεναγών να εισακουστούν και να ικανοποιηθούν άμεσα, καθώς οι εργαζόμενοι του κλάδου τους αδυνατούν πλέον να ανταπεξέλθουν και το μέλλον τους δείχνει αβέβαιο…

 

Το ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου των Διπλωματούχων Ξεναγών
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, εκπροσωπώντας όλους τους ξεναγούς της Ελλάδας, διαμαρτύρεται για την εγκατάλειψη του κλάδου από την κυβέρνηση.
Το καταστροφικό 2020 κατά το οποίο οι Ξεναγοί δεν εργάστηκαν καθόλου, κλείνει με ενίσχυση για αυτούς, 1.868 ευρώ για ενάμιση χρόνο. Ένα ποσό χαμηλότερο και από αυτό ακόμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, τη στιγμή που στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, για το ίδιο διάστημα, οι Ξεναγοί ενισχύθηκαν με 7000 ως 19000 ευρώ.
Εκτός της απώλειας οικονομικών πόρων οι Ξεναγοί, που αριθμούν 3000 και πλέον εργαζόμενους και μεγάλο αριθμό στην Κέρκυρα, απειλούνται και με απώλεια της ιατροφαρμακευτικής τους κάλυψης.
Ζητούν:
-την αναδρομική αποζημίωση ειδικού σκοπού, με ένσημα, για τους μήνες Μάιο έως Αύγουστο και Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2020, για να συμπληρώσουν τα ένσημα τους για το 2020 και κατά συνέπεια να λάβουν το επίδομα ανεργίας τριών μηνών!
– την αποζημίωση ειδικού σκοπού να συνεχιστεί μέχρι Απρίλιο 2021 τουλάχιστον και μετά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή ΚΙΝ.ΑΛ Κέρκυρας υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα του κλάδου των Διπλωματούχων Ξεναγών και ζητά από την Κυβέρνηση να μην υπεκφεύγει και να μεριμνήσει, ώστε να μην αφανιστεί το επάγγελμα του Ξεναγού και μαζί μ’ αυτό και οι άνθρωποι του!

Το Σωματείο Ιδιοκτ. Τουριστικών Λεωφορείων αναγνωρίζοντας τα λογικά και δίκαια αιτήματα της Ομοσπονδίας των Ξεναγών ,δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον αγώνα τους.
Η κυβέρνηση θα πρέπει επιτέλους να αντιμετωπίσει με την δέουσα σοβαρότητα τους πρεσβευτές του τουρισμού όπως τους αποκαλεί και να τους εξασφαλίσει τουλάχιστον το δικαίωμα στην ανεργία και όχι να τους κρατάει ομήρους με τα διαφόρων μορφών επιδόματα. Καλούμε την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, Τουρισμού Κο Θεοχάρη και οικονομικών Κο Σταικούρα ,να τους αντιμετωπίσουν όπως και τους άλλους εργαζόμενους στον τουρισμό και να αποκαταστήσουν την αδικία που διενεργείται εις βάρος τους.

*φωτο απο corfutvnews

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!