Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ερείκουσας

Αναστέλλεται η λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ερείκουσας  για το σχολικό έτος 2023-2024, λόγω μηδενικού αριθμού αιτήσεων εγγραφών, με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Π. Αγγελόπουλου.

Το Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας χτίστηκε το 1920, δωρεά του Α.Συγγρού. Απο τότε ξεκινά η εκπαίδευση στο νησί της Ερείκουσας, καθώς εγγράφεται κάθε χρόνο πλήθος μαθητών όλων των ηλικιών στην Α’ και Β’ Δημοτικού. Σύμφωνα με τα αρχεία του σχολείου, ο μέγιστος αριθμός εγγραφέντων μαθητών ήταν το 1934, όπου φοίτησαν ακριβώς 100 μαθητές. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των γηραιότερων εν ζωή που φοίτησαν εδώ, το σχολείο λειτουργούσε πρωί και απόγευμα με δύο βάρδιες, με την ίδια/ο  δασκάλα/ο, καθώς υπάρχει μία μόνο αίθουσα διδασκαλίας.

Το κτίριο είναι χωρισμένο στα δύο, καθώς υπάρχει και ο χώρος φιλοξενίας για την /τον εκπαιδευτικό.

22/2/2021: Η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου επισκέπτεται το Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας

22/2/2021: Η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου επισκέπτεται το Δημοτικό Σχολείο Ερείκουσας – Φωτό @kerkyrasimera

 

*Με πληροφορίες από Esos.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!