Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Αντιπολεμική συγκέντρωση των ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ – Ποιες συγκεντρώσεις ακολουθούν

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στην Ανουντσιατα, η αντιπολεμική συγκέντρωση που διοργάνωσαν από κοινού η ΕΛΜΕ και ο ΣΕΠΕ Κέρκυρας. Να θυμίσουμε πως απόψε, απόγευμα της Παρασκευής καλεί σε αντιπολεμική συγκέντρωση το ΚΚΕ στην Ανουντσιάτα ενώ αύριο Σάββατο, οι Ουκρανοί της Κέρκυρας στην πλατεία Γεωργάκη το πρωί.

Εκφράζοντας τις θέσεις τους στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας, ανέφεραν:

Ως εκπαιδευτικοί δεν μπορούμε να σταθούμε σιωπηροί, απαθείς και απλοί τηλεθεατές  σε όλα αυτά που συμβαίνουν για άλλη μια φορά στην ευρύτερη γειτονιά μας. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επαναφέρει μνήμες και ζητήματα  από σύγχρονες αντίστοιχες  επιθετικές, πολεμικές διαδικασίες, όπως στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, τη Συρία. Η εγγύτητα του γεγονότος ταράζει, όμως δεν είναι ούτε πρωτόγνωρη και δυστυχώς, ούτε αιφνίδια.

Το χρονικό αυτού του  προαναγγελθέντος πολέμου είναι αποτέλεσμα των γεωπολιτικών, οικονομικών συμφερόντων, του οικονομικού πολέμου και -άρα- των παιχνιδιών εξουσίας, μετά την ανατροπή της Σοβιετικής Ένωσης και των χειρισμών από πλευράς ΝΑΤΟ, Ε.Ε, ΡΩΣΙΑΣ και ΚΙΝΑΣ.

Την ώρα που η λαϊκή οικογένεια:

–        Επιβαρύνεται με τις ανατιμήσεις στο ρεύμα και στα βασικά είδη πρώτης ανάγκης

–     Βρίσκεται αντιμέτωπη με την πανδημία, ως αποτέλεσμα των ελλιπών μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στα σχολεία και με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να παραμένει αθωράκιστο

–  Βιώνει φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, μαζικές απολύσεις, κλείσιμο εργοστασίων και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, όπως η ΛΑΡΚΟ

–        Βάζει όλο και βαθύτερα το χέρι στην τσέπη για τη μόρφωση και τις σπουδές των παιδιών της

η κυβέρνηση δίνει δις ευρώ για ΝΑΤΟϊκές εξοπλιστικές δαπάνες κι εμπλέκει όλο και περισσότερο τη χώρα στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!