Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΛΛΑ ΣΠΟΡ

Κέρκυρα: Αν & μικρότεροι ξιφομάχησαν σαν 20άρηδες στο Πανελλήνιο

Το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα ξιφασκίας του ΟΑΚΑ το ατομικό και ομαδικό Πανελλήνια πρωταθλήματα ξίφους ασκήσεως Νέων Ανδρών & Νέων Γυναικών (Κ20), που διοργάνωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας.

Στους αγώνες συμμετείχαν συνολικά 91 ξιφομάχοι (44 Νέες και 47 Νέοι) από 12 σωματεία της χώρας. Μεταξύ αυτών ο Κερκυραϊκός σύλλογος ξιφασκίας “ΔΑΜΟΚΛΗΣ”, με την Ελεονώρα Καββάδα στο ατομικό  Νέων  Γυναικών   και τον Νικόλα Τριβυζά στο Νέων  Ανδρών , οι οποίοι κατέλαβαν την 30η και 33η θέσεις αντίστοιχα στις κατηγορίες τους. Εκτός απο τους αθλητές του Δαμοκλή στους αγώνες συμμετείχαν ακόμα τέσσερις κερκυραίοι ξιφομάχοι, αλλά με ομάδες των Αθηνών. Συγκεκριμένα με τον Αθλητικό Όμιλο Ξιφασκίας Αιγάλεω, που αναδείχτηκε Πανελληνιονίκης τόσο στο Ομαδικό, όσο και στα Ατομικά Κ20,  αγωνίστηκαν στο ατομικό Νέων Γυναικών,  η Κάτια Σαβάλιο, που κατετάγη 25η και η Ελευθερία Αρχοντίδη, που πήρε την 41η θέση.

 

Επίσης  με τον Αθλητικό Σύλλογο Ακαδημία Οπλομαχίας (Α.Σ.Α.Ο) αγωνίστηκε  η Χαριτίνη Κουρκούλου-Κουσουνή, που αναδείχτηκε στην υψηλότερη κερκυραϊκή θέση, αφού στο ατομικό Νέων Γυναικών κατετάγη 9η, ενώ στο Ομαδικό Γυναικών Κ20, ο ΑΣΑΟ (με την Κουρκούλου) πήρε την 4η θέση.  Ως αθλητής του ΑΣΑΟ ξιφομάχησε  και ο Ανδρέας Μουρμούρης, ο οποίος πήρε την 28η θέση της Γενικής Κατάταξης στους Νέους Άνδρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αθλητές του ΔΑΜΟΚΛΗ, Ελεονώρα Καββάδα και Νικόλας Τριβυζάς,  του ΑΟΧ Αιγάλεω Κάτια Σαβάλιο – Ελευθερία Αρχοντίδη, αλλά και του ΑΣΑΟ, Ανδρέας Μουρμούρης ανήκουν σε μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες, ωστόσο αντιμετώπισαν σαν ίσοι προς ίσους τους μεγαλύτερους ηλικιακά αντιπάλους τους.

 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!