Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον Γ. Καλούδη

Από το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξεδόθη το ακόλουθο δελτίο τύπου – απάντηση στον επικεφαλής δημοτικής παράταξης, Γ. Καλούδη:

Αναφορικά με ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Γ. Καλούδης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πρώτα η Κέρκυρα», και στην οποία θέτει ερωτήματα για την στάση του βουλευτή  του ΣΥΡΙΖΑ στην Κέρκυρα Αλ. Αυλωνίτη στο θέμα της ελεύθερης πρόσβασης των Κερκυραίων στην παραλία του πρώην Club Med έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

  1. Ο Αλ. Αυλωνίτης έχει επανειλημμένα μέχρι σήμερα πάρει πρωτοβουλίες για το θέμα, έχοντας κάνει και προσωπική αυτοψία στην περιοχή (δύο φορές), σε συνεννόηση και επαφή με κατοίκους της περιοχής. Αυτά εξάλλου περιγράφονται αναλυτικά και σε σχετική ανακοίνωση του ιδίου του βουλευτή.
  2. Οι πρωτοβουλίες αυτές κινούνται στην ίδια ακριβώς κατεύθυνση με τις εκφρασμένες απόψεις της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔ. ΣΥΜΜΑΧΙΑ και υπηρετούν τον ίδιο σκοπό, αυτόν της υπεράσπισης της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα στην διάρκεια των εργασιών της εταιρείας IKOS στην περιοχή, την κατοχύρωση της ελεύθερης πρόσβασης όλων στην παραλία, τον έλεγχο της δημοτικής αρχής για πράξεις ή παραλείψεις που αδυνατίζουν την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του δημοσίου.
  3. Είναι μέγα πολιτικό λάθος του κ. Γ. Καλούδη να αναζητά ή και να κατασκευάζει αντιπάλους από το δημοκρατικό στρατόπεδο, σε ένα ζήτημα που απαιτεί την συστράτευση όλων και την υποστήριξη σε κοινοβουλευτικό επίπεδο της υπεράσπισης της νομιμότητας, εφόσον αυτή απειλείται. Τέτοιες τακτικές δεν συμβάλλουν στην κοινή δράση.

 

Τι είχε δηλώσει ο Γ. Καλούδης

Ο βουλευτής της Αριστεράς Αλέκος Αυλωνίτης με ποιους είναι ; Με το λαό και το δίκαιο ή με το IKOS και τους εργολάβους του ;

Στις 21 Μάρτη 2022 εκδώσαμε ανακοίνωση με τίτλο:

  «Έχει δικαίωμα, είχε άδεια το ΙΚΟΣ για να σκάψει τον περιφερειακό δρόμο Κέρκυρας-Δασιάς-Κασσιώπης, να αναστατώσει τη περιοχή  και να περάσει ιδιωτικούς σωλήνες ύδρευσης ;  Οι  βουλευτές Κέρκυρας γιατί σιωπούν ;»

   Ο Ικος (θυγατρική της Goldman Sachs) συνεχίζει τη καταστροφή του δρόμου και παρακωλύει την οικονομική δραστηριότητα. Λασπουριά μεγάλη  έρχεται.

 Στις 23 Μάρτη 2022 διοργανώθηκε από τη Λαική Συνέλευση Κάτω Κορακιάνας εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από το Μαράσλειο Δημαρχείο κατά της Δημάρχου κ. Υδραίου γιατί με τεχνάσματα κωλυσιεργεί από το 2020, δεν εφαρμόζει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και δεν καταθέτει την αγωγή κατοχύρωσης του δημοτικού δρόμου από στροφή Μαγγιώρου μέχρι τη παραλία της Δασιάς-ClubMedIkos, και μάλιστα όταν τους τελευταίους  4 μήνες 4 φορές αποπειράθηκε ο ΙΚΟΣ να τον κλείσει και η επιτόπια αντίσταση του Μάχου Βασιλάκη και μερικών  κατοίκων με μηνύσεις και το κάλεσμα της αστυνομίας  την απέτρεψε. Για την ιστορία το θέμα είχε εισάγει ως κατεπείγον ο επικεφαλής της Παράταξής μας Γιώργος Καλούδης και άλλες 4 φορές κάναμε επερωτήσεις για τη κωλυσιεργία. Μάλιστα είχαμε προσφερθεί μαζί με τον κ. Χρύσανθο Σαρλή και Σπύρο να συντάξουμε αφιλοκερδώς την αγωγή. Εις μάτην της εξουσίας. Συντάξαμε μάλιστα και τοπογραφικό και δεν το πήραν.

Τη παραμονή της 25ης Μάρτη 2022, τη Πέμπτη 24, ο IKOS έφερε μπουλντόζες και φορτηγά στη παραλία της Δασιάς  την έσκαψε και έκανε παράνομη αμμοληψία και παράνομη διαμόρφωση αιγιαλού και παραλίας. Τη σταμάτησε η παρουσία και μήνυση του Μάχου Βασιλάκη , Δημοτικού Συμβούλου μας –Γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου  και η ανακοίνωσή μας.

 Η Ν.Δ. ανέκαθεν εκφράζει το κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου και μάλιστα του ασύδοτου κεφαλαίου και γι΄ αυτό δεν μας ξενίζει η δια της σιωπής στάση του κ. Γκίκα. Ούτε των νεοδημοκρατικών παρατάξεων του κ. Τρεπεκλή και της κ. Υδραίου που διαγκωνίζονται για το ποιος έχει το πιο βαθύ μπλέ.

  Εδώ και 4 μήνες πιέσαμε το τοπικό συμβούλιο Κάτω Κορακιάνας να πάρει θέση δημόσια αλλά δεν πήρε θέση μέχρι σήμερα.

      Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ δια της παρουσίας και του λόγου   του Συντονιστή της κ. Χρήστου Μωραίτη πήρε καθαρή θέση υπέρ της νομιμότητας και υπέρ των κατοίκων. Το ίδιο και το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δια του Γραμματέα του κ. Τησαρχόντου και του υπεύθυνου Τύπου κ. Κωστή Παυλίδη. Το ΚΚΕ. Το ΜΕΡΑ25. Όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης.

Απορίες προκαλεί η σιωπηρή στάση του βουλευτή της Αριστεράς Αλέκου Αυλωνίτη. Ο οποίος δεν ξέρουμε (σε επίπεδο Κέρκυρας)  σε ποια θέματα έθιξε δομές της Κέρκυρας που κυριαρχούν στελέχη της δεξιάς αλλά και την αρνητική και επιζήμια για τον λαό και τη δημοκρατία πολιτική  στελεχών της δεξιάς.

Ερωτώνται ο κ. Αυλωνίτης και ο επιρροής του Γραμματέας Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ δικηγόρος  κ. Σκιαδόπουλος:  Με ποιους είναι ; Με το ΙΚΟΣ και τους εργολάβους του ή με τη νομιμότητα και το Λαό ;

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!