Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Απάντηση της Σ. Σακοράφα στην “σκληρή” απάντηση Καλαϊτζόγλου με φόντο το Νοσοκομείο

Την ανταπάντηση της βουλευτού του ΜέΡΑ25 Σοφίας Σακοράφα, προκάλεσε η απάντηση της αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Κέρκυρας Αλεξάνδρας Καλαϊτζόγλου, όπως αυτή καταγράφηκε υπό τον τίτλο “Σκληρή απάντηση της αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Κέρκυρας στη Σ. Σακοράφα”, από τη συνάδελφο Χρ. Γκερέκου στην εφημερίδα “Ενημέρωση”

Η απάντηση της κας. Καλαϊτζόγλου, ήλθε μετά την ερώτηση της κας. Σακοράφα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού της ελέγχου (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)  που δημοσιεύθηκε (και) στο @kerkyrasimera με τίτλο “Σοφία Σακοράφα: Ακραίες “διοικητικές” πρακτικές στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας”

 

Η δήλωση Καλαϊτζόγλου

«Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να γελάσω ή να κλάψω. Παρότι σέβομαι την κα Σακοράφα για τον θεσμικό της ρόλο δεν μπορώ να μην εκφράσω την απόλυτη απογοήτευσή μου από το όλο κείμενο της ερώτησής της στην Βουλή των Ελλήνων. Και αναρωτιέμαι: Όλα αυτά που αναφέρονται εκεί προέρχονται από άγνοια της νομοθεσίας (Ν 4820/21 και Ν. 4072/14 κλπ) ή ενδέχεται να έλαβε ελλιπή πληροφόρηση; Την υποχρέωση προστασίας της δημόσιας περιουσίας, την διαφάνεια, τον ετήσιο έλεγχο και την ενημέρωση του Ελεγκτικού Συνεδρίου τα ξεχνάει ή τα παραβλέπει στο όνομα ενός δικαίου το οποίο επικαλείται; Τελικά οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, μέρος του οποίου είμαι και εγώ η ίδια, έχουμε μόνο δικαιώματα και όχι υποχρεώσεις; Τα μέλη ενός ΔΣ Νομικού Προσώπου καθώς και η Διοίκηση πρέπει και υποχρεούνται να είναι καθαρά και ξάστερα ή όχι; Τι προτείνει λοιπόν; Ας μας το πει καθαρά για να ξέρουμε που βρισκόμαστε. Να αποσιωπηθεί το γεγονός; Και στην τελική η κα Σακοράφα, πως φαντάζεται τα μέλη του ΔΣ του ΓΝΚ; Πιόνια του κακού, του άδικου, του δολοπλόκου Διοικητή ενάντια των εργαζομένων;

 

Η απάντηση της Σοφίας Σακοράφα στην αντιπρόεδρο του Νοσοκομείου Κέρκυρας

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, η Ερώτηση ενός βουλευτή αποσκοπεί, θεσμικά, στην υπεύθυνη απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Η όποια συζήτηση, λοιπόν, επί της ουσίας, με οποιονδήποτε τοπικό παράγοντα το επιθυμεί, θα γίνει μετά την επίσημη υπουργική απάντηση. Έλαβα γνώση μιας τιτλοφορούμενης ως «σκληρής απάντησης» της Αντιπροέδρου του Νοσοκομείου Κέρκυρας για Κοινοβουλευτική μου Ερώτηση. Αναρωτιέται αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει. Σε αυτό δεν μπορώ να τη βοηθήσω. Προσάπτει άγνοια της νομοθεσίας και μας υποδεικνύει έναν γενικό και ένα ανύπαρκτο νόμο. Επειδή, πάντως, αναφέρεται και σε «παραλήρημα», θα άξιζε να συνειδητοποιήσει ότι, συνήθως, επιρρεπείς σε δυσαναλόγως αλαζονικά παραληρήματα είναι οι φορείς των δοτών μικροεξουσιών

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!