Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Απεβίωσε ο Σπύρος Φλαμπουριάρης, Επίτιμος Πρόεδρος της Αναγνωστικής

Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 93 ετών στο Λονδίνο ο Ευπατρίδης Σπύρος Φλαμπουριάρης – Πρόεδρος του Ιδρύματος Κερκυραϊκής Κληρονομιάς ,Μεγάλος Ευεργέτης και Επίτιμος Πρόεδρος της Αναγνωστικής Εταιρείας Κέρκυρας.

Η θλιβερή είδηση γνωστοποιήθηκε απο την Αναγνωστική Εταιρεία που εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

Ψήφισμα της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας

για την εκδημία του Μεγάλου Ευεργέτη και Επίτιμου Προέδρου της Σπύρου Λ. Φλαμπουριάρη

Η Διοικητική Επιτροπή της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας συγκλήθηκε εκτάκτως, σήμερα, 05 Δεκεμβρίου 2023 και αφού ενημερώθηκε από τον Πρόεδρό της για την εκδημία

του Μεγάλου Ευεργέτη και Επίτιμου Προέδρου της  

Σπύρου Λ. Φλαμπουριάρη

εξέφρασε τη βαθύτατη θλίψη της και εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Ο Κερκυραίος Σπύρος Λ. Φλαμπουριάρης ευεργέτησε την Αναγνωστική Εταιρία κατά τρόπο εξαιρετικά γενναιόδωρο και εμβληματικό, προνοώντας μάλιστα για την περαιτέρω ανάπτυξή της σε βάθος χρόνου.

Υπήρξε ένας κοσμοπολίτης με πολυσχιδή δραστηριότητα, πολιτιστικά ενδιαφέροντα και διάθεση προσφοράς. Μέσω των ευεργεσιών του αλλά και του υπό σύσταση Ιδρύματος «Αιμιλίας και Σπύρου Φλαμπουριάρη», το οποίο έχει ως κύριο σκοπό την υποστήριξη και προβολή του πολιτιστικού πλούτου της Κέρκυρας, ο Σπύρος Λ. Φλαμπουριάρης καταλείπει ισχυρό και διαρκές το αποτύπωμά του στον τόπο μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, η Δ.Ε. αποφάσισε ομόφωνα:

  1. να εκφράσει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος,
  2. να κηρυχθεί από σήμερα τριήμερο πένθος, κατά το ίδιο διάστημα να αργήσουν τα γραφεία της Εταιρίας, να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της και να ανασταλεί κάθε εκδήλωση που έχει προγραμματιστεί στους χώρους της,
  3. να παραστεί ο πρόεδρος της Δ.Ε. στην εξόδιο ακολουθία του, στο Λονδίνο, και να καταθέσει στεφάνι στη σωρό του,
  4. να δημοσιευθεί το παρόν στον Τύπο».

Κέρκυρα, 05 Δεκεμβρίου 2023

Για τη Δ.Ε.

Ο Πρόεδρος                                                                  Ο Γραμματέας

                                                                                                          

                                                                                  Θανάσης Μακρής                                                            Κώστας Καρδάμης

 

 

Ο εκλιπών ήταν , παντρεμένος με την αξιόλογη Βρετανίδα ζωγράφο Μίλλυ Φλαμπουριάρη, ανήκε σε μια ιστορικότατη οικογένεια με ρίζες στο Βυζάντιο, παρουσία στη Βενετία και αναφορά στο Libro D’ Oro. Η προσφορά του στο νησί ήταν σπουδαία, ενώ είναι και ο άνθρωπος που συνίδρυσε το 2014 το Edward Lear Society. Μοιράζοντας τον χρόνο του μεταξύ της γενέτειρας και του Λονδίνου, υποστήριξε τα ιστορικά σωματεία που διατηρούν ζωντανό το τεράστιο πολιτιστικό καταπίστευμα της Κέρκυρας.

Ο Κόμης Σπύρος Φλαμπουριάρης – Πρόεδρος του Ιδρύματος Κερκυραϊκής Κληρονομιάς

Ο Σπύρος Φλαμπουριάρης  έζήσε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Λονδίνο. Ο χαρακτήρας του σκιαγραφείται από συνέπεια, συνέχεια και εμπιστοσύνη σε ό,τι  έκανε. Όλη η ζωή του είχε  αφιερωθεί στην προβολή του νησιού και την ευημερία του. Το 2014 συνίδρυσε με τον κ. Ντέρεκ Τζώνς, πρώην Διευθυντή του Οίκου Σόθμπις, την Εταιρεία Έντουαρντ Λίαρ (www.edwardlearsociety.org), για να τιμήσει και να προωθήσει την κατανόηση του καλλιτέχνη, που αντιπροσωπεύει με τα έργα του έναν σημαντικό δεσμό μεταξύ Αγγλίας και Κερκύρας. Είχε εργαστεί επί σειρά ετών, ως Πρεσβευτής Καλής θελήσεως προωθώντας τις αγγλοελληνικές σχέσεις, μέσω των διαφόρων δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων που είχε διοργανώσει μέσω του Ιδρύματος Κερκυραϊκής Κληρονομιάς. Εθετε στόχους και τους επιτύγχανε με το πείσμα που διακατείχε την προσωπικότητά του. Στην Κέρκυρα, όπως έλεγε και ο ίδιος, πάλευε επιδιώκοντας το καλύτερο για το νησί, αλλά και για την αναζωογόνηση της Αναγνωστικής Εταιρείας Κερκύρας, του παλαιοτέρου πνευματικού ιδρύματος της Ελλάδος.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Φ.Ε. ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ

Το Δ.Σ. της Φ.Ε.Μ. σε έκτακτη συνεδρίαση του, επί τη αγγελία του θανάτου του Επιχειρηματία, Κερκυραίου Ευπατρίδη Σπύρου Φλαμπουριάρη απεφάσισε ομόφωνα:

Ε Να εκφράσει τα θερμά συλλυπητήρια του προς την οικογένεια τους φίλους και συνεργάτες του εκλιπόντος.

  1. Να αναρτηθεί μεσίστια, επί τριήμερον, η σημαία της Φ.Ε. «Μάντζαρος»
  2. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ στην τελετή της Κηδείας.
  3. Να συνοδεύσει την εκφορά το Μουσικό σώμα της Φ.Ε.Μ
  4. Να δημοσιευθεί το παρόν στον τοπικό τύπο και τα ΜΜΔ της Φ.Ε.Μ.

Ο Ευπατρίδης Σπύρος Φλαμπουριάρης υπήρξε στυλοβάτης όχι μόνον του επιχειρηματικού κλάδου και της επιχειρηματικότητας αλλά και των πολιτιστικών και Πνευματικών Ιδρυμάτων της Κέρκυρας τα οποία υποστήριξε με Μέγιστο Ενδιαφέρον, Συνέπεια και Αποτελεσματικότητα

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος της Φ.Ε. «Μάντζαρος»

Ιωάννης Τριβιζάς

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!