Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Απόρριψη ασφαλιστικών κατά του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων

Νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι, εκδικάστηκε  η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η προσωρινή διοίκηση του Εργατικού Κέντρου κατά του σωματείου Επισιτισμού Τουρισμού – πρώην Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Κέρκυρας. Το δικαστήριο , εξέδωσε προσωρινή διαταγή και όχι δικαστική απόφαση, υπέρ του Σωματείου Επισιτισμού, απορρίπτοντας τα ασφαλιστικά μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της προσωρινής  διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας ο Σ. Αργυρός, η  παράταξη του καθώς και μεμονωμένοι αντιπρόσωποι, ζήτησαν την παρέμβαση της δικαιοσύνης με αίτημα, την εκπροσώπηση το Συνδικάτου Επισιτισμού στη γενική συνέλευση, όχι με το σύνολο του αριθμού των εκπροσώπων που έχει σήμερα, αλλά με αυτόν που είχε το πρώην Συνδικάτο  Ξενοδοχοϋπαλλήλων.

Σύμφωνα με τον κ. Αργυρό υπάρχουν «σοβαρά προβλήματα που αφορούν τη διαδικασία των εκλογών αλλά και το καταστατικό που περιέχει διατάξεις που δεν συμβαδίζουν με το ν. 1264/82».

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού, Σ. Πελάης δήλωσε σχετικά : «Πρόκειται για προσωρινή διαταγή και όχι δικαστική απόφαση που ζήτησε η πλευρά του Εργοδοτικού και Κυβερνητικού Συνδικαλισμού. Όπως ήταν αναμενόμενο απερρίφθη από το δικαστήριο. Εμείς , το περιμέναμε, δεν μπορούσε να σταθεί οποιαδήποτε τέτοια προσφυγή. Ξεκαθαρίζουμε ότι ό ,τι και να κάνουν, γιατί είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουν κι άλλα, το Εργατικό Κέντρο έχει έρθει στα χέρια της εργατικής τάξης».

Με την σειρά του ο κ. Σ. Αργυρός παρέμεινε στο γεγονός ότι οποιαδήποτε δικαστική απόφαση παραμένει σεβαστή, δηλώνοντας συγχρόνως ότι προσμένει τις προσεχείς εκλογές: «Η απόφαση του Δικαστηρίου είναι σεβαστή. Θα προχωρήσουμε κανονικά τις εκλογικές διαδικασίες που είναι για την Δευτέρα σύμφωνα με την προκήρυξη που έχει δημοσιευτεί πριν από δεκαπέντε ημέρες. Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν κανονικά».

Νωρίτερα σήμερα το πρωί

Νωρίτερα, το πρωί βρέθηκε έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Κέρκυρας πλήθος κόσμου, που εκπροσωπούσε το Σωματείο Επισιτισμού, προκειμένου να εκδηλώσει την δυσαρέσκεια του για την κατάθεση των ασφαλιστικών μέτρων. Το πλήθος πραγματοποίησε πορεία καταλήγοντας στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.  Εν τέλει, η έστω προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε, ήταν υπέρ τους.

Προτού ανακοινωθεί όμως η απόφαση, οι δυο πλευρές δήλωσαν τα παρακάτω:

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού, Σ. Πελάης φρόντισε να ξεκαθαρίσει την αντίθετη στάση του απέναντι στην προσωρινή διοίκηση αλλά και να εκφράσει την πεποίθηση του, ότι το Εργατικό Κέντρο δεν απέχει πολύ από την επίσημη αλλαγή διοίκησης:

«Όταν κάποιος απέχει πολύ από το να πλησιάσει την πλειοψηφία και έχει απίστευτο θράσος, όταν με νόθες εκλογικές διαδικασίες και αντιπροσώπους διατηρεί την πλειοψηφία στο Εργατικό Κέντρο, όταν εξαπατά το δικαστήριο για να πετύχει τον διορισμό του στην προσωρινή διοίκηση, τότε το μόνο που του μένει να επιδιώξει να πετάξει έξω, μάχιμα σωματεία και μάλιστα το μεγαλύτερο σωματείο της δύναμης του Εργατικού Κέντρου που απαριθμεί σχεδόν τους μισούς πραγματικούς αντιπροσώπους. Δεν μας εκπλήσσει καθόλου ότι αυτή η διορισμένη, ληγμένη και προσωρινή διοίκηση επέλεξε αυτό τον δρόμο,. Ξέρουμε πολύ καλά ότι θα συνεχίσουν κι άλλο, όμως δεν θα τα καταφέρουν. Σε λίγες μέρες το Εργατικό Κέντρο θα είναι στα χέρια της εργατικής τάξης με ότι αυτό συνεπάγεται τόσο για την ενίσχυση της θέσης των εργαζομένων όσο και για τους εργοδότες και τις κυβερνήσεις. Αλλάζει σελίδα το Εργατικό Κέντρο της Κέρκυρας».

 

Από την μεριά του ο προσωρινός Πρόεδρος  του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας Σ. Αργυρός δήλωσε:

«Σήμερα, ζητάμε από την στιγμή που υπάρχουν σοβαρά θέματα με τις εκλογικές διαδικασίες και το καταστατικό του Σωματείου το οποίο, από πέρυσι, έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για σοβαρά θέματα που αφορούν τη διαδικασία των εκλογών αλλά και το καταστατικό που περιέχει διατάξεις που δεν συμβαδίζουν με το ν. 1264/82. Με τα ασφαλιστικά μέτρα ζητάμε να μην συμμετάσχει καινούργιο σωματείο στις εκλογικές διαδικασίες και να παραμείνει το παλιό Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων έως ότου αποφανθεί η δικαιοσύνη για την τελική της απόφαση».

Συνεχίζοντας ο κ. Αργυρός κατήγγειλε την παράταξη του ΠΑ.ΜΕ. Κ.Κ.Ε. για δημιουργία «εντυπώσεων» μέσα από προβολή στον έντυπο τύπο στην προσπάθεια του, σύμφωνα με τον ίδιο να κατηγορήσει εργαζομένους και σωματεία όπως αυτό των εργαζομένων και των συνταξιούχων επειδή απλώς δεν ανήκουν στον ίδιο ιδεολογικό χώρο.

Ξεκαθάρισε κλείνοντας, ότι η σημερινή διοίκηση, δεν εκπροσωπείται από κανένα κόμμα και πως είναι ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές την ερχόμενη Δευτέρα.

Στιγμιότυπα από την σημερινή κινητοποίηση:

 

 

 

 

 

 

 

 

ΝΑΝΣΥ ΔΟΡΔΟΚΙΔΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!