Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Από βδομάδα τα τρόφιμα στους Παιδικούς του δήμου

Από την ερχόμενη εβδομάδα, ίσως την ερχόμενη Τετάρτη (3/7/19) ξαναρχίζει η τροφοδοσία με τρόφιμα των δημοτικών παιδικών σταθμών, η οποία είχε σταματήσει από τον προηγούμενο Απρίλιο, όταν είχαν λήξει οι συμβάσεις των προμηθευτών.

Ωστόσο έκτοτε μέχρι και σήμερα ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας του δήμου, ενίοτε και με την βοήθεια των γονέων, κατάφερνε να τα φέρνει βόλτα, ώστε να μην «πεινάσουν» τα παιδιά. Πάντως η τροφοδοσία δεν θα είναι πλήρης, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κανέναν ανάδοχος για είδη οπωροπωλείου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της διακοπής τροφοδοσίας προέκυψε γιατί δεν έγινε έγκαιρα ο απαιτούμενος διαγωνισμός. Αιτία ένας συνδυασμός ολιγωρίας και ασυνεννοησίας των δημοτικών υπηρεσιών, οι οποίες για ένα μεγάλο διάστημα διαφωνούσαν για εάν με τον διαγωνισμό έπρεπε να γίνει προμήθεια φρέσκου ή εβαπορέ γάλακτος και στη συνέχεια για το ποια Υπηρεσία (Κοινωνική Πρόνοια ή Προμηθειών) είχε την ευθύνη εκπόνησης του διαγωνισμού. Τελικά χάθηκαν οι προθεσμίες δημοσιοποίησης του κανονικού διαγωνισμού προμήθειας τροφίμων για τους παιδικούς σταθμούς για ολόκληρη τη χρονιά και ο δήμος υποχρεώθηκε σε έναν συνοπτικό διαγωνισμό για την τροφοδοσία των παιδικών σταθμών για ένα τετράμηνο.
Και εάν δεν πραγματοποιηθεί άμεσα ο μεγάλος διεθνής διαγωνισμός προϋπολογισμού 500 χιλ € για να καλυφθούν οι ανάγκες για ολόκληρη την ερχόμενη χρονιά, τότε η «καυτή πατάτα» θα περάσει στα χέρια της ερχόμενης δημοτικής Αρχής. Πάντως πρέπει να σημειωθεί ότι ο δήμαρχος έχει ήδη προχωρήσει σε ΕΔΕ, προκειμένου να εντοπιστούν οι ευθύνες της καθυστέρησης δημοσίευσης του διαγωνισμού.

Το ιστορικό
Από πέρυσι τέτοια εποχή ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Παιδείας του Δήμου, εκπόνησε την σχετική μελέτη για το ποιες και πόσες ανάγκες έχουν οι 17 Δημοτικοί Παδικοί & Βρεφονηπιακοί σταθμοί. Το έγγραφο, όπως προβλέπει η διαδικασία πήγε από το περασμένο Φθινόπωρο στην Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, προκειμένου να συντάξει την δική της μελέτη και να την προωθήσει στο Τμήμα Προμηθειών για να προκηρυχτεί ο διαγωνισμός. Δεδομένου του ύψους, που υπερβαίνει τα 500χιλ €, ο διαγωνισμός είναι διεθνής. Αρχικά προέκυψε θέμα για το γάλα.
Εάν δηλαδή στον διαγωνισμό θα γινόνταν αναφορά για προμήθεια φρέσκου γάλακτος ή υπήρχε δυνατότητα και για εβαπορέ. Στη συνέχεια όταν επιτέλους λύθηκε ο γρίφος (εναλλακτικά και τα δύο) παρουσιάστηκε διαφωνία μεταξύ των Υπηρεσιών για το ποια από τις δύο (Κοινωνικής Πολιτικής ή Προμηθειών) είχε την ευθύνη της εκπόνησης του διαγωνισμού, με το τμήμα Προμηθειών να ισχυρίζεται ότι η αρμόδια Διεύθυνση πρέπει να συντάξει τη διακήρυξη και το Προμηθειών απλά να την δημοσιοποιήσει. Όταν στις αρχές του 2019 λύθηκε και αυτό το θέμα, η διαδικασία βρέθηκε ενώπιον του προβλήματος ότι δεν είχε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη ο Δημοτικός Προϋπολογισμός.
Με αυτά και μ΄αυτά μπήκαμε σε προεκλογική περίοδο και όλα πάγωσαν. Ήρθε και ο Απρίλιος, όπου έληξαν οι συμβάσεις της προηγούμενης χρονιάς και η τροφοδοσία των παιδικών σταθμών ήταν στον αέρα. Προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ο Δήμος στις 29 Μαΐου 2019 προχώρησε σε συνοπτικό διαγωνισμό, ο οποίος ολοκληρώθηκε την περασμένη εβδομάδα και την ερχόμενη Τετάρτη, εάν όλα πάνε καλά θα υπογραφούν οι συμβάσεις με τους προμηθευτές, που ανέλαβαν το έργο για ένα τετράμηνο. Ωστόσο, όπως προαναφέρθηκε υπάρχει εκ νέου πρόβλημα, αφού για τα είδη οπωροπωλείου ποσού μελέτης 17.925,54 χωρίς ΦΠΑ δεν υπήρξε ενδιαφέρον από κανέναν προμηθευτή, με αποτέλεσμα , εάν μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα δεν προκύψει ευχάριστη εξέλιξη τα παιδιά να στερηθούν φρούτα και λαχανικά.

Οι δημοτικοί Παιδικοί & Βρεφικοί σταθμοί
• Α΄ Βρεφονηπιακός Σταθμός ( Βρέφη από 6 μηνών) , Π. Κωνσταντά
• Β’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός ,Ν. Ζαμπέλη
• Γ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, Ναπολέοντος Ευαγγέλου
• Δ’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός (ΠΡΩΗΝ Π.Ι.Κ.Π.Α.) ,Κολοκοτρώνη
• Β΄ Βρεφικός Σταθμός Κέρκυρας ( Βρέφη από 6 μηνών) , Καββαδά
• Α΄ Βρεφικός Σταθμός Κέρκυρας ( Βρέφη από 8 μηνών) , 4οχλμ Εθν. Λευκίμμης, Θέση Τσάρου
• Α’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Φαιάκων ,Κάτω Κορακιάνα
• Β Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Φαιάκων, Σγουράδες
• Βρεφονηπιακός Σταθμός Κορισσίων ( Βρέφη από 6 μηνών) , Περιβόλι
• Βρεφονηπιακός Σταθμός Εσπερίων ( Βρέφη από 6 μηνών), Καρουσάδες
• Α’ Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Λευκιμμαίων, Μελίκια Λευκίμμης
• Α Βρεφικός Σταθμός Λευκιμμαίων ( Βρέφη από 8 μηνών), Ριγγλάδες
• Παιδικός Σταθμός Παρελείων, Μάρμαρο
• Παιδικός Σταθμός Θιναλλίων, ΣΦΑΚΕΡΑ
• Παιδικός Σταθμός Κασσωπαίων, Σινιές
• Βρεφονηπιακός Σταθμός ΑΧΙΛΛΕΙΩΝ( βρέφη από 2 μηνών) , ΠΟΝΤΙ
• Βρεφονηπιακός Σταθμός ΑΓΙΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ( βρέφη από 8 μηνών), Αγ. Ματθαίος

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!