Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ασφυκτιά το Νοσοκομείο – Ετοιμάζεται 2η ΜΕΘ – Αυξημένοι οι εμβολιασμοί

Ξεπερνά το Νοσοκομείο Κέρκυρας τα όρια του, αφού καθημερινώς καταγράφονται πολλές εισαγωγές ανεμβολίαστων ασθενών με covid-19, σύμφωνα με πηγές του Νοσοκομείου.

Ήδη σήμερα καταγράφηκαν δυο θάνατοι, και δυο επιπλέον χθες, Πέμπτη, ενώ σε σοβαρή κατάσταση βρίσκονται δυο ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό. 

Βάσει των, έως αυτήν την ώρα (11:30), διαθέσιμων στοιχείων από το Νοσοκομείο, στις δυο Μονάδες Ειδικών Λοιμώξεων νοσηλεύονται με κορωνοϊό 37 ασθενείς και τέσσερις ανεμβολίαστοι ασθενείς στη ΜΕΘ.

Δεδομένης της διαθεσιμότητας των κλινών στη ΜΕΘ (μέγιστο 6), το Νοσοκομείο προετοιμάζεται προκειμένου να δημιουργηθεί χώρος ώστε να λειτουργήσει και δεύτερη ΜΕΘ-COVID.

 

Ραγδαία αύξηση των εμβολιασμών

Στον αντίποδα τώρα, οι άνθρωποι που επιλέγουν να κάνουν την 3η δόση του εμβολίου, ολοένα και αυξάνονται ενώ μεγάλη αύξηση έχει καταγραφεί κυρίως σε νεαρούς ανθρώπους, που αποφάσισαν να κάνουν την 1η δόση του εμβολίου. Έτσι, σύμφωνα με τα στοιχεία, καθημερινώς στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας στις εμβολιαστικές γραμμές, πραγματοποιούνται περίπου 700 με 800 εμβολιασμοί, φτάνοντας στα αρχικά επίπεδα των εμβολιασμών της πρώτης δόσης. Εξαιτίας αυτής της αύξησης, αναμένεται πια, οι εμβολιασμοί να πραγματοποιούνται και τις Κυριακές, γεγονός που δε συνέβαινε έως τώρα. Ωστόσο γι αυτό, θα εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από το Νοσοκομείο.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι κάτοικοι της Κέρκυρας που έχουν λάβει και την “αναμνηστική” δόση, ξεπερνούν τους 10.000 σε επίπεδο νομού.

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!