Quantcast
Σαρόκο
SLIDERΚΑΙΡΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Βροχές από το απόγευμα της Πέμπτης, πολύ κρύο από αύριο

Αλλαγή θα παρουσιάσει το καιρικό σκηνικό από σήμερα το απόγευμα, ενώ έντονα χειμερινές συνθήκες αναμένονται από το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με τον “Καιρό στην Κέρκυρα”,
Αναλυτικότερα:
Για την Πέμπτη, προβλέπεται αρχικά αίθριος καιρός γρήγορα όμως θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Από το απόγευμα, θα ξεκινήσει να ψιχαλίζει στις περισσότερες περιοχές, ενώ δεν αποκλείονται και βροχοπτώσεις μέχρι το τέλος της ημέρας σε τοπικό επίπεδο. Οι άνεμοι νοτιάδες στα 3-5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Λίγα περισσότερα φαινόμενα θα έχουμε την Παρασκευή 21/1, που πάντως δεν θα έχουν μεγάλη διάρκεια. Επομένως μιλάμε για μπόρες κατά περιόδους και κατά τόπους. Μικρή η πιθανότητα για μεμονωμένη καταιγίδα.
Από το βράδυ τις ίδιας ημέρας τα φαινόμενα θα γίνονται όλο και λιγότερα και γρήγορα μέσα στη νύχτα προς το Σάββατο θα σταματήσουν παντού.
Οι άνεμοι μέσα στην μέρα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντασεις στα 3-4 και τοπικά και 5 μποφόρ.
Η θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις ελάχιστες τιμές.
Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αναμένεται το Σάββατο.
Η σημαντικότατη αλλαγή του καιρού το Σάββατο θα είναι η σταδιακή αισθητότατη πτώση της θερμοκρασίας και η ενίσχυση των βοριάδων, οι οποίοι θα φτάσουν τα 4-6 και τοπικά και 7 μποφόρ.
Την Κυριακή αναμένεται και παλι αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα.
Οι άνεμοι θα εξασθενίσουν λίγο και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε αρκετά χαμηλά επίπεδα (υπό το μηδέν σε διάφορα σημεία του νομού τα ξημερώματα).
Το έντονο κρύο δείχνει να συνεχίζεται τουλάχιστον μέχρι την Τρίτη και ειδικά τις πρωινές ώρες θα σημειώνεται παγετός σε αρκετές περιοχές.
Υ. Γ. Με τα τωρινά στοιχεία το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή θα υπάρξουν φαινόμενα μέσα στο Ιόνιο σχετικά μακριά από την ξηρά.
Αν τα φαινόμενα μετατοπίζονταν λίγο ανατολικότερα θα μπορούσαν να σημειωθούν χιονοπτώσεις μέχρι πολύ χαμηλά υψόμετρα στο νομό μας. Ένα τέτοιο σενάριο όμως έχει μηδαμινές έως ελάχιστες πιθανότητες να συμβεί. Σε κάθε περίπτωση το Σάββατο θα υπάρξει καιρική ενημέρωση για τη νέα εβδομάδα.
 
 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!