Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Γιατί προχώρησαν σε κατάληψη μαθητές Λυκείων (pics-video)

Στην κάμερα του @kerkyrasimera.gr μίλησε εκπρόσωπος των μαθητών των Λυκείων 1ου και 2ου που τελούν υπό κατάληψη   από το πρωί της Δευτέρας εξηγώντας τα αιτήματά τους, των οποίων ζητούν ικανοποίηση. Επιπλέον, το 2ο Λύκειο παρουσιάζει επιπλέον ένα έναντι του 1ου, που αφορά στην σύμπτυξη των συνολικά 5 τμημάτων της Δευτέρας Λυκείου σε συνολικά τέσσερα.

Σύμφωνα με τον μαθητή, 

-το πρώτο αίτημα αφορά στην μη επιστροφή της προκαταβολής των 150€ που είχε δώσει κάθε μαθητής για την ειδική εκδρομή που θα συμμετείχαν στην Α’ Λυκείου, η οποία τότε λόγω πανδημίας ακυρώθηκε. Εδώ να σημειώσουμε πως αυτό είναι ένα αίτημα που αφορά σε εκατοντάδες σχολεία όλης της χώρας και χιλιάδες  μαθητές που αντιμετώπισαν με αντίστοιχες εκδρομές και σε άλλες τάξεις σχολείων, όχι μόνο σε Λύκεια της χώρας

-Το δεύτερο αίτημα αφορά στην επαναφορά της Τράπεζας των θεμάτων, που σύμφωνα με τους μαθητές οι οποίοι σήμερα φοιτούν στην Γ’ Λυκείου, δε θα μπορούν να ανταποκριθούν γιατί εξαιτίας και πάλι της πανδημίας, δεν έχουν δώσει αντίστοιχες κανονικές εξετάσεις.

-Το τρίτο αίτημα είναι η αύξηση της εξεταστέας ύλης που σύμφωνα με τους μαθητές, εκτιμούν πως δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν αφού δεν έχουν ήδη ολοκληρώσει συγκεκριμένη ύλη πάλι λόγω της πανδημίας.

-Τέλος, ένα ακόμη κοινό τους αίτημα είναι η αλλαγή των συντελεστών της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής με την οποία πολλοί υποψήφιοι φοιτητές δεν θα μπορέσουν να εισαχθούν στις επιθυμητές , για τους ίδιους, σχολές.

Εν κατακλείδι, υπάρχει ένα ακόμη σοβαρό αίτημα που αφορά όμως μόνο το 2ο Γενικό Λύκειο της Κέρκυρας και συγκεκριμένα την Β’ Λυκείου. Όπως δηλώνουν οι μαθητές, έγινε σύμπτυξη πέντε τμημάτων σε τέσσερα, αναίτια κατά τη γνώμη τους, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται παιδιά σε τμήματα και να ελλοχεύει ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνος για την υγεία τους και λόγω κορωνοϊού.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!