Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Για αλλού πάει η πίστα skate και όχι στη Γαρίτσα – Τι αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο

Την διεκδίκησή τους φαίνεται πως πέτυχαν τα μέλη του πολιτιστικού συλλόγου Γαρίτσας, οι οποίοι (και) χθες στο πλαίσιο της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας, διεκδίκησαν την ακύρωση της δημιουργίας πίστας skateboard στο άλσος της Γαρίτσας που περιλαμβάνεται στο σχέδιο ανάπλασης. Τα “αίματα” άναψαν, όταν ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ανεμομύλου  Π. Κοντός τάχθηκε υπέρ της πίστας, προκαλώντας αντιδράσεις. 

 

Μετά από 6 ώρες τοποθετήσεων στην χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Κεντρικής Κέρκυρας το θέμα του Άλσος της Γαρίτσας, πέρασε η πρόταση της Αντιπολίτευσης με 20 ψήφους έναντι 19 να εξουσιοδοτηθεί η Δήμαρχος Μ. Υδραίου να διεκδικήσει τόσο στην Περιφέρεια όσο και στην Διαχειριστική αρχή να ακυρωθεί στην μελέτη, η κατασκευή της πίστας σκέιτ και παράλληλα να βρεθεί χώρος αλλού.

Εκ μέρους του συλλόγου κατοίκων Γαρίτσας ο κ. Βέργης τόνισε ότι ΄ήδη το πράσινο σε ποσοστό 36% έχει αφαιρεθεί απο το Αλσος,  μίλησε για επιχωμάτωση της λίμνης  και για τεράστιο θόρυβο που θα προκληθεί σε κατοικημένη περιοχή από τη λειτουργία πίστας skateboard.  Πρότεινε δε αντι για το skate, τη δημιουργία βοτανικού κήπου στην περιοχή που θα συνεισφέρει και στον τουρισμό.

Απόσπασμα απο την τοποθέτησή του:

 

 

 

Ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ανεμομύλου Π. Κοντός αφού τόνισε ότι πρόκειται για έργο συμβασιοποιημένο ήδη, που πρωτοξεκίνησε το 2008, σημείωσε ότι δεν πρέπει να ακυρωθεί τώρα που έφτασε σε αυτό το σημείο . Το ουσιαστικό πρόβλημα του Αλσους είναι η καρεκλοποίηση του και ο κορεσμός απο επιχειρήσεις είπε χαρακτηριστικά, ενώ υπεραμύνθηκε της μελέτης ανάπλασης, αν και επισήμανε ότι δεν υπήρξε διαβούλευση.Η τοποθέτησή του προκάλεσε “έκρηξη” απο τους  παριστάμενους κατοίκους της Γαρίτσας που υποστήριξαν ότι άλλα έλεγε το προηγούμενο διάστημα.

 

Η τοποθέτηση του προέδρου του συλλόγου Ανεμομύλου κ.Κοντού

 

Τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Νίκος Καλόγερος ο οποίος επεσήμανε ότι κάποια στοιχεία από τον σύλλογο του Άλσους της Γαρίτσας δεν είναι έτσι καθώς διαβούλευση υπήρχε από το 2019.

 

Υπερ της πρότασης των κατοίκων  να ζητηθεί από τη Διαχειριστική Αρχή να αφαιρεθεί η πίστα από την εκτέλεση του έργου και να ανασταλεί από τη Δημοτική Αρχή κάθε σχετική διαδικασία συμβασιοποίησης ψήφισαν οι παρατάξεις:  Τρεπεκλή, Καλούδη, Σαρλή, Λαϊκή Συσπείρωση, Γιώργου Καρύδη,  Ι. Βαρότσης (Η Κέρκυρα Ψηλά). 

Κατά η παράταξη  Μ. Υδραίου και  ο Μ. Μαγιολαδίτης (Εκκίνηση),  Σπύρος Πουλής , ο Π. Βαρούχας (Η Κέρκυρα Ψηλά), Μαρία Δρυ.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!