Quantcast
Φωτογραφία Ερνέστος Βιτουλαδίτης
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Δημοπρατείται πολεοδομική μελέτη Παλιάς Πόλης

Ανοίγει ο δρόμος για την δημοπράτηση της ειδικής πολεοδομικής μελέτης, για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας.

Συγκεκριμένα η Οικονομική Επιτροπή του Κεντρικού Δήμου, στη  συνεδρίαση της περασμένης Παρασκευής  ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης και τους όρους  του σχεδίου, προκειμένου να προχωρήσει η δημοπρασία. Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου, ύψους 480 χιλ ευρώ,  είχε ενταχθεί από το 2017 στο ΠΔΕ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, αλλά αφ΄ενός η διαίρεση του ενιαίου δήμου σε τρεις και οι διαδικασίες, που απαιτούσαν εγκρίσεις από την Αρχαιολογία, καθυστέρησαν για έξι χρόνο την υλοποίηση του. Η μελέτη αναμένεται να ρυθμίσει μεταξύ άλλων θέματα: αναθεώρησης του ισχύοντος ρυμοτομικού σχεδίου, συγκρότηση ψηφιακού αρχείου με όλα τα κτίρια και ελεύθερους χώρους της Παλιάς Πόλης, ρύθμιση και ανάπτυξη χρήσεων γης και λειτουργιών σε δομημένους και ελεύθερους χώρους, ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων και καθορισμό χώρων στάθμευσης.  

Η Ειδική Πολεοδομική Μελέτη Παλιά Πόλης

Η Ειδική Πολεοδομική Μελέτη για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας προβλέπει:
• Τοπογραφική αποτύπωση αστικής περιοχής, σε έκταση 490 στρεμμάτων
• Κτηματογράφηση περιοχής αναδασμού σε έκταση 74 στρεμμάτων
• Ειδική πολεοδομική μελέτη στα όρια της περιοχής μελέτης (261 στρέμματα)
• Ειδική πολεοδομική μελέτη ανάπλασης – ανασυγκρότησης περιοχής αναδασμού (74 στρέμματα) και
• Αρχιτεκτονικές καρτέλες για περίπου 1500 κτίρια. Η μελέτη αυτή προορίζεται να θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για την ουσιαστική εναρμόνιση της πόλης ως μνημείο και ως μιας σύγχρονης ζωντανής πόλης, δγια μια μελέτη ολοκληρωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού με ανάλυση και περιγραφή δράσεων, μέτρων και ενεργειών. Τα τελικά προϊόντα της μελέτης θα αποτελέσουν τα βασικά εργαλεία για την άσκηση της εξειδικευμένης πολιτικής προστασίας και ανάπτυξης του ιστορικού χώρου με την έννοια της διαχείρισης των πολιτιστικών, οικονομικών και κοινωνικών αγαθών που συνθέτουν την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας. Η μελέτη αναμένεται να ολοκληρωθεί του χρόνου.

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!