Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Διαδικτυακή εκστρατεία κατά της τσιμεντοποίησης της Γαρίτσας – No more concrete in Garitsa Grove

Υπό τον τίτλο “Όχι άλλο τσιμέντο στο Άλσος της Γαρίτσας” – No more concrete in Garitsa Grove, από το πρωί της Τετάρτης γίνεται μια διαδικτυακή προσπάθεια, με πρωτοβουλία του τοπικού συλόγου, με την συγκέντρωση ηλεκτρονικών υπογραφών με σκοπό την αποτροπή της δημιουργίας skateboard στο άλσος , όπως προβλέπεται κατά την ανάπλασή της.

 

Το κείμενο – αναφορά

Ο Δήμος Κέρκυρας αποφάσισε πρόσφατα να προχωρήσει στην ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας – Ανεμόμυλου. Ανάμεσα όμως σε πολλές βελτιώσεις που θα ομορφύνουν τον αγαπημένο μας Άλσο, περιλαμβάνεται και η δημιουργία πίστας skateboard. Για την κατασκευή αυτή θα αντικατασταθεί ένας χώρος πρασίνου από τσιμέντο έκτασης 900τμ που θα φτάσει σε ύψος μέχρι και 1.80μ.

Ένας χώρος πρασίνου, περιπάτου οικογενειών και τοπίου τουριστικής προβολής του νησιού μας θα τσιμεντοποιηθεί και θα μεταβληθεί σε χώρο με θορυβώδεις δραστηριότητες όπως το skateboarding.

Θεωρούμε ότι η τσιμεντοποίηση και η αλλοίωση του χαρακτήρα ενός τέτοιου χώρου είναι πράξη ασέβειας προς τη φύση και τους κατοίκους της περιοχής.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατασκευή πίστας skateboard στο Άλσος της Γαρίτσας-Ανεμόμυλου και ζητάμε να αποσυρθεί από το σχέδιο «Ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας-Ανεμόμυλου»

Ο Δήμος Κέρκυρας αποφάσισε πρόσφατα να προχωρήσει στην ανάπλαση του Άλσους Γαρίτσας-Ανεμόμυλων. Ωστόσο, ανάμεσα στις πολλές βελτιώσεις που θα κάνουν το αγαπημένο μας άλσος πιο όμορφο, υπάρχει πρόβλεψη για τη δημιουργία skatepark. Για την κατασκευή του εν λόγω skatepark, ένας χώρος πρασίνου θα αντικατασταθεί από τσιμεντένιο χώρο 900τμ και ύψους έως 1,80μ.

Ένας χώρος πρασίνου, ένας χώρος για οικογενειακούς περιπάτους και ένα φυσικό τουριστικό αξιοθέατο του νησιού μας θα μετατραπεί σε ένα τσιμεντένιο χώρο με θορυβώδεις δραστηριότητες όπως το skateboard.

Πιστεύουμε ότι αυτή η τσιμεντένια κατασκευή και η αλλαγή του χαρακτήρα ενός τέτοιου τόπου είναι πράξη ασέβειας προς τη φύση και τους κατοίκους της περιοχής.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την κατασκευή skatepark στο Άλσος Γαρίτσας-Ανεμόμυλου και ζητάμε την απομάκρυνσή του από το έργο «Ανάπλαση Άλσους Γαρίτσας-Ανεμόμυλου».

 

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!