Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Διακοσμητικός (για ακόμη μια φορά) ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν δυο παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας και η ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος Α. Ρίγγα, αναφορικά με την πρόσκληση κατεπείγουσας συνεδρίασης του σώματος. Στην ανακοίνωση αναφέρουν τα εξής:

Το μεσημέρι της Παρασκευής 17/02/2023, λάβαμε πρόσκληση για την πραγματοποίηση ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τη Δευτέρα 20/02/2023, με θέμα «Πολυετής προγραμματισμός προσλήψεων Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων για τα έτη 2024-2027».

Το συγκεκριμένο θέμα ορίστηκε με τηλεδιάσκεψη χωρίς εμφανή λόγο και παρουσιάστηκε ως κατεπείγον διότι την μέρα της συνεδρίασης (!!!), δηλαδή τηΔευτέρα 20/02/2023 έπρεπε να σταλούν στο Υπουργείο Εσωτερικών οι λίστες με το οργανόγραμμα των προσλήψεωντου Δήμου μας για την επόμενη τετραετία (2024-2027). Η αντιπολίτευση δεν ενημερώθηκε ποτέ για το συγκεκριμένο θέμα, πέραν μιας αόριστης εισήγησης η οποία εστάλει από τον Εισηγητή Αντιδήμαρχο Οικονομικών. Αμέσως μετά την μη επίτευξη απαρτίας, δήλωσε συγκεκριμέναότι «πρόκειται για ζήτημα τυπικό, το οποίο δεν άπτεται της υποκειμενικής κρίσης των Δημοτικών Συμβούλων». Επιπλέον, ο Αντιδήμαρχος ομολόγησε ότι αυτά τα θέματα μέχρι τώρα αποφασίζονταν από την Οικονομική Επιτροπή, όμως μετά την παραδοχή της αντισυνταγματικότητας των ν. 4623/2019 και 4625/2019από το ΣτΕ, αποδέχθηκε ότι είναι ένα θέμα το οποίο  χρειάζεται να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Επισημαίνουμε ότι η ΔημοτικήΑρχή για άλλη μια φορά επιχείρησε να υποσκελίσει το Δημοτικό Συμβούλιο και να ρίξει την ευθύνη στην Αντιπολίτευση αποκαλώντας την ανεύθυνη, υποτιμώνταςτο σύστημα της απλής  αναλογικής λέγοντας ότι ευθύνεται για την μη επίτευξη απαρτίας, νομιμοποιώντας στην ουσία την απειλή του κ. Βορίδηγια νέα νομοθετική ρύθμιση.

Για τους ως άνω λόγους απείχαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο παρωδία και ζητάμε το θέμα να συζητηθεί ως αρμόζειστο Δημοτικό Συμβούλιο,όπου θα συμμετέχουν τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου και θα υπάρχει εισήγηση στην οποία να αναφέρεται το υπάρχων προσωπικό και οι ανάγκες του δήμου μας.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ – Αριστερό Δημοκρατικό Μέτωπο για την Κέρκυρα

Κέρκυρα 180Ο

Άντζελα Ρίγγα -Ανεξάρτητη Δημοτική σύμβουλος, Φωνή- Δημότες για διαφάνεια

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!