Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Διαμαρτυρία μαθητών του Γ2 στου Σχολικού Κέντρου Αγρού για τις εξετάσεις PISA

Από τους μαθητές του Τμήματος  Γ2 του Σχολικού Κέντρου Αγρού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση διαμαρτυρίας:

Γράφουμε αυτή την επιστολή για να εκφράσουμε την δυσαρέσκεια μας και την αντίθεσή μας για το περιστατικό που συνέβη την Τετάρτη 10 Μαΐου στο Γυμνάσιο Αγρού, στο τμήμα Γ2, με την πραγματοποίηση των εθνικών εξετάσεων διαγνωστικού χαρακτήρα, γνωστές ως PISA.

Θα θέλαμε να δηλώσουμε την στήριξή μας προς του εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι έκαναν στάση εργασίας κατά τη διεξαγωγή των εξετάσεων PISA, όμως επίσης θα θέλαμε να εκφράσουμε την απογοήτευση και τα παράπονά μας για την εικόνα που έδειξαν προς εμάς οι «ανώτεροι» του εκπαιδευτικού συστήματος.

Αρχικά, ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δεν σεβάστηκε την απόφαση των καθηγητών μας και ήρθε με δυο άγνωστες κυρίες, οι οποίες δεν ήταν εκπαιδευτικοί του σχολείου μας για να επιτηρήσουν κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού. Ήθελε με κάθε τρόπο να γίνουν οι εξετάσεις κάνοντας απεργοσπασία, κίνηση η οποία ήταν απαράδεκτη και θρασεία. Ο τόνος τους ήταν απότομος και αυταρχικός και η συμπεριφορά τους άκρως ειρωνική. Επιπροσθέτως, μέσα στην αίθουσα από την αρχή, πριν και μετά την έναρξη των εξετάσεων, δημιούργησαν μια αγχωτική ατμόσφαιρα με την συμπεριφορά τους, επίσης κατά τη διάρκειά τους, οι δυο άγνωστες κυρίες ουσιαστικά δεν έκαναν τη δουλειά αυτή σωστά, εφόσον ασχολούνταν με προσωπικά τους αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο) ΄ή χάζευαν έξω από το παράθυρο. Οπότε, ποιος ο λόγος να έρθουν;

Συμπερασματικά, αυτές τις εξετάσεις τις βιώσαμε ως μια άσχημη εμπειρία. Τις θεωρούμε ανούσιες και απαράδεκτες, ειδικά αφού σε δέκα ημέρες ξαναγράφουμε στα ίδια μαθήματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις

 

Οι μαθητές του Γ2 του Σχολικού Κέντρου Αγρού

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!