Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Εγκαινιάστηκε ο Συμβουλευτικός Σταθμός ΔΙΑΠΛΟΥΣ στα Σφακερά! (Φωτο-video)

Για την αναγκαιότητα του Συμβουλευτικού Σταθμού ΔΙΑΠΛΟΥΣ στη Βόρεια Κέρκυρα έκανα λόγο στο χαιρετισμό τους, όλοι όσοι έδωσαν σήμερα το παρόν στα εγκαίνια του ΔΙΑΠΛΟΥΣ στα Σφακερα.

Την κορδέλα έκοψαν η περιφερειάρχης Ρ. Κράτσα με τον διοικητή του Νοσοκομείου Λ.Ρουμπατη και το δήμαρχο Βορρά Γ. Μαχειμάρη ενώ το λόγο έλαβαν τόσο οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού, όσο και νυν και πρώην βουλευτές που αγωνίστηκαν για τη δημιουργία ενός τέτοιου συμβουλευτικού σταθμού στο Βορρά, όσο φυσικά και το «κεφάλι» αυτού του εγχειρήματος, ο επιστημονικός υπεύθυνος της μονάδας απεξάρτησης «ΔΙΑΠΛΟΥΣ» του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας κ. Ηλίας Μιχαλαρέας.

Ο ίδιος μάλιστα,  στην τοποθέτηση σου αναφέρθηκε στην ανάγκη ύπαρξης ενός τέτοιου Κέντρου και αναφέρθηκε στο μικρότερο περιστατικό που έχει κληθεί η Δομή να αναλάβει που αφορούσε σε ένα κοριτσάκι 9 ετών, που ξεκίνησε από εισπνέομε να και στα 13 της «έπεσε» στα λεγόμενα «σκληρά» ναρκωτικά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης των εγκαινίων, αρχικώς το λόγο έλαβε ο δήμαρχος Γ.Μαχειμάρης:

Για το σύνολο της προσπάθειας αυτής, μίλησε στην τοποθέτηση του ο διοικητής του Νοσοκομειου

Το λόγο έλαβε και η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ροδη Κράτσα, που βοήθησε στο έργο εμπρακτως

Πολλοί ήταν εκείνοι που έλαβαν το λόγο, ενώ στο τέλος, περιεκτικά και με το βλέμμα στο μέλλον της λειτουργίας του ΔΙΑΠΛΟΥ μίλησε ο πρώην βουλευτής Κ.Παυλίδης, τον όποιον και μνημονεύσαν στο χαιρετισμό τους άπαντες, καθώς εκείνος ήταν ένας από τους ανθρώπους που αγωνίστηκε πολύ για τη δημιουργία του κέντρου απεξάρτησης στη Βόρεια Κέρκυρα 




 

Ρεπορτάζ, video, φωτογραφίες: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ/kerkyrasimera.gr 

 

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!