Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: ΕΛΜΕ-ΣΕΠΕ & Ενωση Γονέων καταγγέλλουν τα προβλήματα του εκπαιδευτικού συστήματος (vid)

Συνέντευξη τύπου δόθηκε σήμερα από εκπροσώπους των εκπαιδευτικών αλλά και των γονέων της Κέρκυρας, σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα  με το άνοιγμα των σχολείων.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Α. Καπετάνιος, ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Α. Κουρσάρης, η Μ. Ράπτη μέλος του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ, και η  Ρ. Καρδάμη εκπροσωπώντας την Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων, παρουσίασαν με επιχειρήματα τα προβλήματα που πλήττουν σήμερα το εκπαιδευτικό σύστημα, προτείνοντας παράλληλα μέτρα επίλυσης τους.

Ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Α. Καπετάνιος τόνισε ότι «κανένα από τα αιτήματα των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών δεν έγινε δεκτό από το Υπουργείο. Ούτε ένα μέτρο πάρθηκε μέσα στα σχολεία, ούτε μικρότερος αριθμός μαθητών, ούτε προσλήψεις εκπαιδευτικών ούτε προσλήψεις μόνιμου και επαρκούς προσωπικού καθαριότητας».

Ο πρόεδρος του ΣΕΠΕ Α. Κουρσάρης δήλωσε:

«Η σχολική χρονιά ξεκινά μέσα σε μια νέα όξυνση της πανδημίας που απειλεί να κλείσει για τρίτο χρόνο τα σχολεία μας καθώς κανένα μέτρο για τη θωράκιση του δημόσιου συστήματος υγείας ούτε και για την ασφαλή επαναλειτουργία των σχολείων δεν έχει ληφθεί».

Η κ. Ρ. Καρδάμη είπε:

«Τα σχολεία άνοιξαν με χειρότερους όρους από ότι έκλεισαν. Είμαστε σε μια φάση της πανδημίας, που τα παιδιά φαίνεται να κολλάνε και να μεταδίδουν τον ιό πολύ περισσότερο».

Η κ. Μ. Ράπτη:

«Το σκηνικό που ζούμε τα τελευταία δυο χρόνια απαξιώνει το δημόσιο σχολείο, τους μαθητές και τους γονείς τους».

 

Ν. Δορδοκίδου

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!