Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Επιστολή Γκίκα σε Χαρδαλιά για πυροσβεστικό σκάφος στη Κέρκυρα

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, απέστειλε ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας, μεταφέροντας το αίτημα ενίσχυσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας με ένα Πυροσβεστικό Σκάφος.

Στην επιστολή του ο κ. Γκίκας αναφέρεται στην πυρκαγιά που προκλήθηκε στις 12/3/2021 σε κρουαζιερόπλοιο που ελλιμενίζεται στον Λιμένα Κέρκυρας και η οποία κατέστησε σαφή την απόλυτη ανάγκη ύπαρξης τουλάχιστον ενός Πυροσβεστικού Σκάφους για την αντιμετώπιση εκτάκτων συμβάντων στον ευρύτερο χώρο του ΟΛΚΕ.

Επεσήμανε ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία επιχείρησε με επιτυχία, ωστόσο αναγκάστηκε να μεταφέρει Πυροσβεστικά Οχήματα με FerryBoat κοντά στο κρουαζιερόπλοιο, προκειμένου να συμβάλουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Το συμβάν ενδεχομένως να είχε δυσμενέστερη κατάληξη,αν οι καιρικές συνθήκες δεν επέτρεπαν τον απόπλου και την προσέγγιση του μικρού FerryBoat.

Ο Στέφανος Γκίκας υπογραμμίζει επιπλέον το γεγονός ότι ο Λιμένας της Κέρκυρας δέχεται κάθε χρόνο χιλιάδες επιβατικά, τουριστικά και εμπορικά πλοία και κρουαζιερόπλοια, ενώ παράλληλα εξελίσσεται, εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται με ταχείς ρυθμούς. Με την ολοκλήρωση του MasterPlan του Λιμένος, δηλαδή την κατασκευή της μαρίνας στο «Καφέ Γυαλί» και της μαρίνας MegaYacht που θα ακολουθήσει, ο αριθμός των σκαφών που θα ελλιμενίζεται στον ΟΛΚΕ θα αυξηθεί σημαντικά.

Τέλος,επισημαίνει ότι η προμήθεια ενός Πυροσβεστικού Σκάφους είναι απαραίτητη για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των σκαφών και πλοίων στον Λιμένα της Κέρκυρας και για να αναβαθμιστεί η επιχειρησιακή ικανότητα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κέρκυρας, η οποία καλείται συχνά να αντιμετωπίσει ανάλογα, αν και μικρότερα συμβάντα.

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!