Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Επιστολή μονίμου κατοίκου παλιάς πόλης για τη μουσική μετά τις 23:00 – “Συγχαρητήρια στην Αστυνομία”

Επιστολή αναγνώστη

Κύριε Διευθυντά

Ως μόνιμος κάτοικος της παλιάς πόλης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μονίμων Κατοίκων Παλιάς Πόλης αναφέρομαι στο ρεπορταζ σας περί της πρόσφατης ( λυτρωτικής για τους κατοίκους της παλιάς Πόλης ) απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας για τη τήρηση των Αστυνομικών Διατάξεων περί ηχητικής ρύπανσης.

Θερμά συγχαρητήρια στην Αστυνομία, που υπό την εμπνευσμένη Διεύθυνση του νέου Αστυνομικού Διευθυντή κ. Σ. Σκολαρίκη έκτελεί μεταξύ των άλλων σοβαρών καθηκόντων της και την από μακρού παραμελημένη επιβολή της Νομοθεσίαςκαι Αστυνομικών Διατάξεων περί της λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος!

Θερμά συγχαρητήρια επίσης για την άρνησή της να ενδώσει σε πρωτότυπες αν μη ασεβείς  προς τον Νόμο προτάσεις ‘’συμβιβασμού’’. Ας κατανοήσουν ΟΛΟΙ ότι η τήρηση των Νόμων δεν δέχεται συμβιβασμούς – μόνοι ο γνωστοί ‘’Ελληνάρες’’ μπορεί να λένε τέτοια…΄και να πιέζουν τη Δήμαρχο με λαϊκίστικα για τη περίττωση επιχειρήματα τύπου ”μέτρον άριστον”….

Και κάτι ακόμη για την Αστυνομία:

α. Φαίνεται ότι οι συστηματικοί παραβάτες Νόμων και Αστυνομικών διατάξεων προσπαθούν να περάσουν ως ορθή την ιδέα ότι μέσα στη πόλη (παλαιά ή νεώτερη αδιάφορο) μέχρι τις 23.00 επιτρέπεται η μουσική και στους εξωτερικούς χώρους ‘’αρκεί να είναι σχετικά χαμηλής έντασης’’.

ΛΑΘΟΣ: η σχετική Αστυνομική Διάταξη απαγορεύει ΠΑΝΤΕΛΩΣ τη μουσική στους εξωτερικούς  χώρους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από την έντασή της!

β. Δεν είναι μόνο τα κέντρα διασκέδασης που παραβαίνουν τη Νομοθεσία και/ή τις Αστυνομικές Διατάξεις ούτε μόνο σε ό,τι αφορά την ηχητική ρύπανση. Ειναι και αρκετά  εστιατόρια μέσα στη παλιά πόλη – ιδίως σε περίκλειστες μικρές πλατείες – που συστηματικά παραβαίνουν τη Νομοθεσία και/ή τους Δημοτικούς Κανονισμούς και όρους για την ηχητική ρύπανση (μουσική εκτός ωραρίου) αλλά και για τα εγκεκριμένα όρια κατάληψης δημοσίων επιφανειών με τραπεζοκαθίσματα όπου η ασυδοσία ‘’χτυπάει κόκκινο’’!

γ. Αρκετά εστιατόρια μέσα στη παλαιά πόλη πέραν της σημαντικής υπέρβασης των εγκεκριμένων ορίων επιφάνειας και αριθμού τραπεζοκαθισμάτων χρησιμοποιούν παράπλευρα στενότατα καντούνια ως αποθήκη τραπεζοκαθισμάτων για κάλυψη του αυξομειούμενου κατά περίπτωση αριθμού πελατών τους-και τελικά η κυκλοφορία των πεζών παρεμποδίζεται μέρα-νύχτα!

Για μερικά από αυτά μάλιστα είναι απορίας άξιο – και πρέπει να ερευνηθεί αμέσως από τον Δήμο – πως έλαβαν εξ αρχής άδεια ιδρύσεως/λειτουργίας ενώ δεν τηρούσαν και ουτε σήμερα τηρούν  τις προϋποθέσεις υου Νόμου ιδρύσεως.

Ελπίζω ότι ο Δήμος θα ερευνήσει!

 

Με τιμή

Σπύρος Στεφανίδης

Μέλος του ΔΣ Μονίμων Κατοίκων

Παλαιάς Πόλης

M.Sc. Naval Arch.-Marine Engineering
M.Sc. Mechanical Engineering
Massachusetts Institute of Technology

Κομνηνών 1Α-49100 Κέρκυρα

 

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!