Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Κέρκυρα: Η πρόταση Βαρούχα στο Δ.Σ. για το “χαράτσι” στην Αλύπα παρουσία επαγγελματιών

Σε εξέλιξη είναι η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κ. Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων όπου ξεκίνησε με τη συζήτηση εκτός ημερήσιας διάταξης που αφορά στην επιβολή “χαρατσιού” της τάξεως των πέντε ευρώ το κεφάλι, στο οποίο αντιδρούν οι επαγγελματίες θαλασσίων μεταφορών που δραστηριοποιούνται στην Αλύπα στην Παλαιοκαστρίτσα.

Να θυμίσουμε ότι οι επαγγελματίες προχώρησαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας το πρωί του Σαββάτου, αποκλείοντας συμβολικά την είσοδο του τουριστικού λιμανιού για να εκφράσουν την απελπισία τους για τις μεγάλες αυξήσεις που ο νέος διαχειριστής επέβαλε ως κόστος χρήσης αλλά και για το επιπλέον χαράτσι των 5 ευρώ ανά τουρίστα, γεγονός που καθιστά μη βιώσιμο το επάγγελμα στο συγκεκριμένο λιμάνι.

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες, λαμβάνουν 10 ευρώ ανά τουρίστα. Βάσει της επιβολής χαρατσιού, θα πρέπει να αποδίδουν τα πέντε ευρώ στην ιδιοκτήτρια εταιρεία και με τα εναπομείναντα να πληρώσουν λειτουργικά έξοδα, συντηρήσεις και να ζήσουν. Αυτό σημαίνει, ότι θα πρέπει με τη σειρά τους να προχωρήσουν σε αυξήσεις τέτοιες, που αναμφίβολα θα λειτουργήσουν αποτρεπτικά για τους τουρίστες ενώ θα βουλιάξει η ανταγωνιστικότητα τους σχετικά με άλλες περιοχές της Κέρκυρας.

 

Η τοποθέτηση Βαρούχα για το χαράτσι και το αγκυροβόλιο

Αρχικά, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, αφυπνίζει άκουσε τις τοποθετήσεις, ανέφερε πως  “όταν έμαθε για την επιβολή των πέντε ευρώ, έπαθε σοκ καθώς στη μαρίνα χρεώνεται ελλιμενισμός και μήκος και φάρδος σκάφους και όχι κατά κεφαλήν ποσό”. Ωστόσο, αναφέρθηκε πως θα πρέπει να εγκριθεί η τιμολογιακή πολιτική  του “touch and go” από το δημοτικό συμβούλιο.

Η πρόταση:

Ο  Π. Βαρούχας είπε: “Βασικές μου προτάσεις είναι να ψηφίσουμε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο την τιμολογιακή πολιτική του touch and go, τον τιμοκατάλογο της γλίστρας και άμεση συνεργγασία Δήμου, Τοπικών Συμβουλίων και Λιμεναρχείου για την χωροθέτηση αγκυροβολίων.

Η Δήμαρχος

Τέλος, η δήμαρχος Μ. Υδραίου δήλωσε πως θα πρέπει να φύγουν από το σημερινό δημοτικό συμβούλιο με ένα ψήφισμα που αφορά στο τι θέλουν, τι δε θέλουν, με τι συμφωνούν, ώστε να έρθουν με μια συμφωνία στήν επόμενη συνεδρίαση.

 

Παρακολουθείστε ζωντανά εδώ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!