Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Η φαντασμαγορική Βαρκαρόλα της Παλαιοκαστρίτσας το Σάββατο 12/08

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το Σάββατο 12 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η φαντασμαγορική Βαρκαρόλα στην Παλαιοκαστρίτσα, που προσελκύει εκατοντάδες τουρίστες και ντόπιους από όλο το νησί.

Πρόκειται για θεματική εκδήλωση, που αναπαριστά την άφιξη του Οδυσσέα στο Νησί των Φαιάκων, μετά το μακρύ του ταξίδι, όταν χτυπημένος από την οργή του Ποσειδώνα ναυαγεί στην Κέρκυρα και τον βρίσκει η Ναυσικά, κόρη του Βασιλιά Αλκίνοου και οι Φαίακες τον βοηθούν να επιστρέψει στην πατρίδα.

 

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα: Διήμερο εκδηλώσεων στο Βίδο 1&2 Αυγούστου

 

Καΐκια, πλωτές εξέδρες, μαζορέτες, χορευτές, ηθοποιοί, πυροτεχνήματα, ζωντανεύουν το μύθο, συνοδεία των συνθέσεων του Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Μουσικοί, χορευτές, δύτες, φιλαρμονικές, πυροτεχνήματα, και φυσική ομορφιά, συνθέτουν ένα φαντασμαγορικό σκηνικό με το αποτέλεσμα κάθε χρόνο να είναι εντυπωσιακό.

Η πρώτη Βαρκαρόλα στην Παλαιοκαστρίτσα πραγματοποιήθηκε το 1997 από την τότε κοινότητα Λακώνων με πρόεδρο το Σπύρο Μιχαλά σε συνδυασμό με τη σχολή Scuba diving center, την Ιερά μονή Παναγιας Παλαιοκαστρίτσας και τη συμμετοχή των ντόπιων λεμβούχων και άλλων τοπικών φορέων.

 Η εκδήλωση φέτος θα διεξαχθεί το Σάββατο 12 Αυγούστου, παραμονή εορτής της μικρής εκκλησίας, στον όρμο της Παλαιοκαστρίτσας.

Ώρα έναρξης 20:45

*Η σχετική αφίσα της εκδήλωσης αναμένεται…

 

Φωτό Αλέξανδρος Μελίδης

Πηγές: kerkyrasimera.gr, corfuland.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!