Quantcast
SLIDERΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Θερινό σινεμά στο Μον Ρεπό 26/6 – 1/7

O θερινός πλανόδιος κινηματογράφος της Κέρκυρας “the Moonlight Cinema Caravan” σηκώνει την 9.5 μέτρα οθόνη, του για το φετινό καλοκαίρι! Εξι βραδίες με τρείς ταινίες, στο θέατρο του Μον Ρεπο, και καλέι τους “εραστές” του θερινού σινεμά να ξανανταμώσουν!
Το the Moonlight Cinema Caravan, με την ευγενική υποστήριξη του Δη. Πε. Θε. Κερκύρας, παρουσιάζει:
Σάββ 26 Ιουν & Κυρ 27 Ιουν. Ώρα: 21.30.
Onward (Φύγαμε)
Αμερική 2020 /Ανιμάτιον – Μεταγλωτισμένο / Διάρκεια: 102′
Σκηνοθεσία: Νταν Σκάνλον. Σενάριο: Νταν Σκάνλον
7.4 στο imdb. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ
Τραιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=phbjMtzx_CkΥποψήφια για καλύτερη ταινία αντιμάνιον στα Οσκαρ, Χρυσές Σφαίρες και ΒAFTA, μια ταινία για τους μικρούς μας σινεφίλ, αλλά και τους μεγάλους που “αρνούνται” να μεγαλώσουν. Η κινηματογραφική μαγεία της Pixar ακουμπά μια διασκεδαστική ιστορία πάνω στις οικογενειακές αξίες, και όπως σε κάθε σύγχρονο παραμύθι, τη δύναμη της φαντασίας. Ο Νταν Σκάνλον περιγράφει ευρηματικά μια αλλοτριωμένη καθημερινότητα χωρίς πίστη σε μύθους και «υπερβάσεις», και διαλέγει ως πρωταγωνιστές τρεις αξιολάτρευτους χαρακτήρες (τα δύο αδέρφια και η έτοιμη για όλα μητέρα τους) και μπολιάζει με χιούμορ, θέαμα και συναίσθημα μια περιπέτεια ενηλικίωσης.

Σε έναν προαστιακό φανταστικό κόσμο, ο οποίος κατοικείται από ελφ, τρολς, πνεύματα και μονόκερους η μαγεία έχει αντικατασταθεί από την τεχνολογία. Δύο νεαρά αδέρφια ξωτικά, οι Ian και Barley Lightfoot, θα προσπαθήσουν να ξαναανακαλύψουν την ξεχασμένη μαγεία, για να ξανασυναντήσουν τον πατέρα τους, με σκοπό να περάσουν έστω και μία μέρα μαζί του.

Δευ 28 Ιουν & Τρι 29 Ιουν. Ώρα: 21.30.
Πρόστιμο (Prostimo)
Ελλάδα 2021 / Δραματική / Διάρκεια: 101 λεπτά
Σκηνοθεσία: Φωκίων Μπόγρης Σενάριο: Πάνος Τράγος, Φωκίων Μπόγρης.
Πρωταγωνιστούν: Βαγγέλης Ευαγγελινός, Στάθης Σταμουλακάτος, Μαρία Μπαλούτσου, Γιάννης Οικονομίδης, Βαγγέλης Μουρίκης, Φένια Αποστόλου, Τζένη Κιτσέλη,
7.3 στο imdb. Τιμή εισιτηρίου 6 ευρώ
Tράιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=h8gPmpd01tA&t=2s

Υποψήφια για Καλύτερη Ελληνική Ταινία της χρονίας και βραβείο Β Ανδρικού ρόλου στον εξαιρετικό Στάθη Σταμουλακάτο, απο την Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η ευχάριστη έκπληξη του “Πρόστιμου”. Η νέα ταινία του Φωκίωνα Μπόγρη μιλά τη γλώσσα του καταξιωμένου συνεργάτη του, Γιάννη Οικονομίδη, δημιουργού των ταινιών «Σπιρτόκουτο» και «Η Μπαλάντα της τρύπιας καρδίας». Ο ίδιος ο Οικονομίδης μαζί με άλλους ηθοποιούς (Στάθης Σταμουλακάτος, Βαγγέλης Μουρίκης, Βασίλης Μπισμπίκης) που έχουν ταυτιστεί από το cult κοινό του με το έργα του, εμφανίζονται στην ταινία. Tο σενάριο ο σκηνοθέτης τo εμπνεύστηκε από μια πραγματική γνωριμία που είχε. Η πολυαναμενόμενη ταινία που έκανε πρεμιέρα στο φετινό 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης  

Ο Βαγγέλης είναι ένας νεαρός μικροντίλερ, ο οποίος μπαίνει στο μάτι των – «καθωσπρέπει» – γειτόνων του και έπειτα από τις απειλές του διαχειριστή της πολυκατοικίας αναγκάζεται να εγκαταλείψει το διαμέρισμά του. Θα καταφύγει στο σπίτι της αδελφής του, όπου έρχεται υπό την προστασία του φίλου της, Πέτρου, που έχει ισχυρούς δεσμούς με τον υπόκοσμο. Ο Πέτρος θα προσφέρει στον Βαγγέλη μια διέξοδο

Τετ 30 Ιουν & Πεμ 1 Ιουλ. Ωρα 21.30
The Peanut Butter Falcon
Το Γεράκι του Φυστικοβούτυρου
Αμερική (2020) Δραματική/Κομεντί/Περιπέτεια Διάρκεια: 97′
Σκηνοθεσία: Τάιλερ Νίλσον, Μάικλ Σουάρτζ. Σενάριο: Τάιλερ Νίλσον, Μάικλ Σουάρτζ
Πρωταγωνιστούν: Σάια ΛαΜπέφ, Ζακ Γκοτσάγκεν, Ντακότα Τζόνσον
7,6 στο imdb. Τιμή εισιτηρίου 5 ευρώ
Τραιλερ: https://www.youtube.com/watch?v=UNl9RqjLCwc

Aπο τους παραγωγούς του “little miss sunshine” μια ανεξάρτητη “καλοκαιρινή” αμερικάνικη ταινία που αφηγείται με τρυφερό αλλά καθόλου μελοδραματικό τρόπο την ιστορία ενός νεαρού με σύνδρομο Down που ακολουθεί το όνειρο του. Οι δημιουργοί δεν χρειάστηκε να αναζητήσουν κάποιον ηθοποιό να παραστήσει των κεντρικό χαρακτήρα αλλά επέλεξαν τον ταλαντούχο πρωτοεμφανιζόμενο Ζακ Γκοτσάγκεν, τον οποίο ανακάλυψαν καιρό πριν τα γυρίσματα, σε μια κατασκήνωση για άτομα με ειδικές ανάγκες. O Ζακ Γκοτσάγκεν δεν βρίσκεται στην ταινία για λόγους αληθοφάνειας, αλλά καταφέρνει με μια πειστική ερμηνεία να αποδώσει την ανάγκη ενός ανθρώπου που δεν αντιλαμβάνεται γιατί το κράτος επέλεξε ως καλύτερη λύση γι’ αυτόν τον εγκλεισμό σε ίδρυμα, και θέλει να ζήσει την περιπέτεια της ζωής. Η ταινία εξελίσσετε σε μια μοντέρνα οδύσσεια και ένα χιουμοριστικό παραμύθι, με απίθανες φιγούρες και τοπία του Νότου. Η ταινία απόσπασε μία πληθώρα βραβείων τόσο σκηνοθεσίας, πρωτοτυπίας, όσο και υποκριτικής.

Ενας νεαρός με σύνδρομο Down που ονειρεύεται να γίνει παλαιστής, δραπετεύει από το ίδρυμα στο οποίο φιλοξενείται και ξεκινάει να βρει τη σχολή πάλης του ινδάλματός του. Κι ενώ η εθελόντρια του ιδρύματος Έλινορ βρίσκεται στα ίχνη του, ο Ζακ θα συναντήσει στο δρόμο του τον Τάιλερ, έναν μικροπαράνομο που προσπαθεί να ξεφύγει από τους απειλητικούς διώκτες του.

Προπώληση εισιτηρίων Ticket Box:
Τηλ 26610 27400 / 6946 938840
On line εισιτήρια στο:www.ticketbox.gr
Οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας κατά του covid-19 

 
 
__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!