Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Θερμή ευχαριστήρια επιστολή του Δ. Μεταλληνού σε Διοικητή, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου

Ευχαριστήρια επιστολή με την οποία εκφράζει την βαθειά του ευγνωμοσύνη στους επαγγελματίες υγείας του Νοσοκομείου της Κέρκυρας, απέστειλε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντιων Νήσων Δημήτρης Μεταλληνός απευθυνόμενος στο διοικητή Λεωνίδα Ρουμπάτη, εκφράζοντας παράλληλα την αμέριστη στήριξή του στις προσπάθειες βελτίωσης του νοσοκομείου μας.

Η επιστολή 

Με την επιστολή αυτή θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνηΠρος το επιστημονικό νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό και διοικητικό προσωπικό του γενικού νοσοκομείου της Κέρκυρας. Μετά από 13 ημερών νοσηλεία στην μονάδα ειδικών λοιμώξεων το νοσοκομείο (Παρασκευή 30, Ιουλίου έως Πέμπτη 12, Αυγούστου) μπορώ να εκφράσω ελάχιστες ταπεινές σκέψεις Ενός νοσηλευόμενου, Για την ανεκτίμητη προσφορά του στελεχιακού δυναμικού του νοσοκομείου μας στην αντιμετώπιση ενός «αόρατου πολέμου» και της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης.
Επιθυμώ να εκφράσω την βαθιά μου ευγνωμοσύνη Και εμπιστοσύνη προς το υψηλού επιπέδου Επιστημονικό προσωπικό της ΜΕΛ, Ιδιαίτερα προς τον ακάματο και ακούραστο άνθρωπο Και γιατρό Ηλία Παπανικολάου, διευθυντή της ΜΕΛ αλλά και τους αντάξιους συνεργάτες του γιατρούς Αντωνάκη, Μαρκάτη, (συνάδελφο δημοτικό σύμβουλο) Παγκρατη,  Χαίνη και Πανδή οι οποίοι με επιμονή, υπομονή και συνεχή επιστημονική ενημέρωση πρωτοστατούν στον τιτάνιο υγειονομικό αγώνα.

Τους ευγνωμονούμε και κατανοούμε το τεράστιο βάρος που σηκώνουν στην πλάτη τους, ως η κατεξοχήν υπεύθυνοι στην χάραξη της ιατρικής αντιμετώπισης καθε ξεχωριστού ιατρικού προβλήματος. Ο λόγος τους και οι αποφάσεις τους είναι εκείνα που διαμορφώνουν την ψυχολογία Του κάθε ασθενούς και τους ευχαριστούμε διοτι όλοι αποδεικνύουν ότι πρώτα είναι άνθρωποι και μετά επιστήμονες.
Θερμές ευχαριστίες επιθυμώ να εκφράσω προς το νοσηλευτικό (Μόνιμο και επικουρικό) Προσωπικό της ΜΕΛ, Το όποιος είναι επικουρική εφαρμόζει τις θεραπευτικές Κατευθύνσεις των προαναφερόμενων ιατρών. Στη ΜΕΛ, τόσο προσωπικά όσο και υπόλοιποι έξι Κερκυραίοι ασθενείς που φιλοξενηθήκαμε κατά το προαναφερόμενο διάστημα στον τετράκλινο θάλαμο μας (408) αποτελούμε μάρτυρες της ηρωικής και φιλάνθρωπης στάσης των νοσηλευτών απέναντι σε ασθενείς που διαβιούν δικαιολογημένα σε καραντίνα, αποκομμένοι από την φυσική παρουσία των μελών της οικογένειας τους και των φίλων τους. Τραγικό το γεγονός ότι δεν γνωρίσαμε ποτέ τα πρόσωπα τους, ενώ εκείνη μας υποστήριζαν και μας περιέθαλπταν. Δεν θα ξεχάσω όμως ποτέ την παρήγορη φωνή τους Και την υπέροχη καρδιά τους. Δεν γνωρίζουμε ούτε τα επίθετα τους γι’ αυτό θα μου επιτρέψετε Να αναφέρω τιμής και σεβασμού Ε ναι και τα ονόματα τους τα οποία αποτελούν το μοναδικό σημείο επαφής και συνεργασίας. Ευχαριστούμε λοιπόν τις κ.κ. Λίτσα, Μαρία, Ναταλία, Άννα, και τους κ.κ. Γιάννη, Νίκο Καθώς και τους συναδέλφους τους, που εμείς δεν είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε Κατά την περίοδο της νοσηλείας μας. Διαπιστώσαμε ότι εργάζονται σε άκρως επικίνδυνο Και εκτεθειμένο χώρο ενός νοσοκομείου Παλεύοντας κυριολεκτικά με θέματα ζωής και θανάτου, Όπως άλλωστε και όλοι συνάδελφοι τους. Διαπιστώσαμε για ορισμένους (επικουρικούς και μη μόνιμους) Την αγωνία της εργασιακής αβεβαιότητας και ανασφάλειας, όταν μάλιστα τηρούν υποδειγματικά την κοινωνική τους εργασία και προσφορά. Είμαστε όμως απολύτως πεπεισμένοι Ότι ανεκτίμητη αυτή ανθρωπιστική προσφορά τους Και κυρίως η συσσωρευμένη Εμπειρία στην καταπολέμηση ενός «αόρατου πολέμου» Αποτελούν εχέγγυα συνέχειας Και συνέπειας που είμαι βέβαιος κύριε διοικητά ότι προσωπικά θα (υπό) στηρίξετε Στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας. Παράλληλα με το ηρωικό νοσηλευτικό προσωπικό, Εκφράζουν τις θερμές μας ευχαριστίες Και προς τους ακάματους τραυματιοφορείς ευπρεπίστριες και λοιπό προσωπικό οι οποίοι συνεπικουρούν το όλο έργο.
Θερμές ευχαριστίες κύριε διοικητά και προς όλο το διοικητικό προσωπικό και τον Προϊστάμενο Ιωάννη Τριανταφυλλούδη, Συνάδελφο και μέλος του δημοτικού μας συμβουλίου Για το διοικητικό έργο που επιτελείται. Μια ουσιαστική προσφορά όμως, που παραμένει άγνωστη στο ευρύ κοινό. Από τις επιστημονικές μας ενασχολήσεις γνωρίζουμε ότι τα πάντα είναι η διοίκηση και τα παραγόμενα έγγραφα διαμορφώνουν Ένα ανεκτίμητο αρχειακό υλικό, Χρήσιμο εργαλείο
στην αντιμετώπιση των οποίων διοικητικών παθογενειών.
Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και στο στελεχιακό δυναμικό του ΕΚΑΒ Που με δύο μόνο ασθενοφόρα προσπαθεί να ανταποκριθεί Στις επείγουσες ανάγκες μιας Πολυνησίας και κοινωνίας 115.000 μόνιμων κατοίκων με ανάλογους σε αριθμό επισκέπτες στο νησί μας οι οποίοι και αυτοί, όπως διαπιστώσαμε κατά τη νοσηλεία μας, επιβαρύνουν την ΜΕΛ, Και τις συνεργαζόμενες με αυτές υγειονομικες και διοικητικές υπηρεσίες. Το άξιο στέλεχος του ΕΚΑΒ και συνάδελφος στο δημοτικό συμβούλιο Σπύρος Πουλής Επανειλημμένα έχει ενημερώσει και προτείνει Λύσεις αντιμετώπισης των σχετικών ζητημάτων και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.
Κύριε διοικητα,
Μόνο το βίωμα, που καθίσταται πλέον εμπειρία, Μπορεί να αξιολογήσει στάσεις και συμπεριφορές. Αγνοώντας την κάθε πραγματικότητα, μπορούμε Να εκφράζουμε ιδεολογικές η ευρύτερα κοινωνικές θεωρήσεις Ή ακόμα στην καλύτερη περίπτωση ευσεβείς πόθους. Εσείς ( αλλά και έσχατοι πάντων και εμείς) βιώνετε την υγειονομική πραγματικότητα, γνωρίζετε καλύτερα από όλους εμάς τους «επισκέπτες» το σπιτικό σας και είμαι πεπεισμένος ότι με την εγνωσμένη Επιστημονική και κοινωνική σας ευαισθησία Που σας διακρίνει ως διοικητής στο νοσοκομείου όλων των κατοίκων και των επισκεπτών της Κέρκυρας Θα εντείνεται τις άοκνες προσπάθειες σας, ώστε να εξαλειφθούν και οι όποιες υπάρχουσες παθογένειες σας, που γνωρίζετε καλύτερα από τον γράφοντα. Στην προσπάθειά σας αυτή δεν θα είστε μόνο σας,Αφού έχετε διαπιστώσει την κοινωνική ευαισθησία
Των μελών του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Αλλά και την συνεχή ανταπόκριση και υποδειγματική συνεργασία σας με την αξιότιμη δήμαρχο Μεροπη Σπυριδουλα Υδραίου που από κοινού δίνετε τον «καλόν αγώνα» της καταπολέμησης της υγειονομικής κρίσης. Θα χαρούμε να (από)δεχθούμε αιτήματά σας Που θα συμβάλουν προς την βελτίωση της λειτουργίας και προσφοράς του γενικού νοσοκομείου της Κέρκυρας.

Με θερμές ευχαριστίες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!