Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: (Και) Μηχανοκίνητη πορεία χθες και διαμαρτυρία στα γραφεία Γκίκα για το αντεργατικό νομοσχέδιο (video)

Με απόφαση της σύσκεψης που διοργάνωσε η πλειοψηφία των αντιπροσώπων των σωματείων του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας, το πρωί 3/6 πραγματοποιήθηκε  απεργιακή συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπαλλήλων στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας  και ξεκίνησαν οι αγωνιστικές  δράσεις.

Οι εργαζόμενοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω απ’ τα γραφεία του κυβερνητικού Βουλευτή Σ. Γκίκα απαιτώντας να μην κατατεθεί το εκτρωματικό νομοσχέδιο και διαδήλωσαν για:

  • Ασφαλή επιστροφή στην εργασία με όλα τα δικαιώματα.
  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ του εκτρωματικού νομοσχεδίου Χατζηδάκη.
  • Εφαρμογή της ΣΣΕ ξενοδοχοϋπαλλήλων και κήρυξη της ως υποχρεωτική.
  • Υπογραφή τοπικής  κλαδικής ΣΣΕ κι επιχειρησιακής στην  MEETINGPOINT.
  • Εισόδημα αξιοπρέπειας για όλους τους εργαζόμενους στον τουρισμό.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία των σωματείων, που είχε μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων  με σκοπό την προπαγάνδιση και την κλιμάκωση του αγώνα για την συμμετοχή στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία και τη συγκέντρωση στις 10/6/2021 στις 10 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.

Με συνθήματα: ΟΧΙ ΣΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ – KATΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΟΚΤΑΩΡΟ – ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΜΑΧΗ–ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ξεκίνησε η μοτοπορεία. Αυτοκίνητα και μηχανές διέσχισαν τις εργατικές γειτονιές και το κέντρο της πόλης, συναντώντας ενθουσιώδη αποδοχή από πολλούς εργαζόμενους και νεολαία.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!