Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑΧωρίς κατηγορία

Κέρκυρα: Κλείνει το Κολυμβητήριο για εργασίες – Του χρόνου πάλι! Συγκεντρώθηκαν οι γονείς (vid)

Διαμαρτυρία γονέων – Ζητούν εξάμηνη παράταση – 150 υπογραφές προς την ΕΑΚΚ

Απάντηση Λυκούρη: Συμφωνούν και τα σωματεία – Επιτακτική η ανάγκη των εργασιών

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

 

Με εξώδικη διαμαρτυρία απαντούν οι γονείς των κολυμβητών των τριών σωματείων του Κολυμβητηρίου της Κέρκυρας, στο κλείσιμό του, καθώς από τη Δευτέρα 27/09  ξεκινούν εργασίες επισκευής του μηχανοστασίου.  Αυτό σημαίνει προσωρινή αναστολή λειτουργίας του, τουλάχιστον έως το τέλος του χρόνου, βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος.

Οι αντιδράσεις

Οι γονείς των παιδιών που προπονούνται στο κολυμβητήριο των τριών σωματείων ΝΑΟΚ, ΝΑΥΣΙΘΟΟΥ και ΝΗΡΕΑ, συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, λίγες ώρες αφού ενημερώθηκαν και όχι επισήμως, όπως καταγγέλλουν στην «Κ.Σ.» για το κλείσιμο, αντιδρώντας στον χρόνο που αποφάσισε η διοίκηση να προχωρήσει στις αναγκαίες, σε κάθε περίπτωση, εργασίες του μηχανοστασίου το οποίο, όπως καταμαρτυρείται, είναι διαλυμένο.

Εκείνο που ζητούν οι γονείς, σύμφωνα με έναν εξ αυτών, τον Παναγιώτη Τρύφωνα, είναι να παραμείνει το κολυμβητήριο ως έχει για μια ακόμη χρονιά και να ξεκινήσουν οι εργασίες αποκατάστασης σε «νεκρό» χρόνο, δηλαδή από τον Μάιο έως και τον Αύγουστο του 2022. «Ας μείνει ακόμη μια χρονιά ως έχει. Διαλυμένο είναι, τα παιδιά  μας έχουν συνηθίσει να προπονούνται στους 19 βαθμούς θερμοκρασίας της πισίνας. Από το να κλείσει, χίλιες φορές να μείνει έτσι. Γιατί προσωρινό κλείσιμο αποκλείεται να είναι, αφού εκτιμούμε πως δεν πρόκειται να  ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι», σημειώνει στις δηλώσεις του. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως ένας πατέρας, μηχανικός, στο επάγγελμα, εκπόνησε μελέτη τέτοια, που ήταν έτοιμη ώστε πάνω σε αυτήν να πραγματοποιηθούν οι εργασίες το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο δεν βρήκε ανταπόκριση.

 

Η απάντηση του Στ. Λυκούρη

Η «Κ.Σ.» επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΑΚΚ Σταμάτη Λυκούρη. Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως η εβδομάδα που διανύουμε είναι η τελευταία για φέτος που βρίσκει το κολυμβητήριο σε λειτουργία καθώς από την προσεχή Δευτέρα, μπαίνει ο εργολάβος για την έναρξη των εργασιών στο μηχανοστάσιο, το οποίο δεν έχει πειραχτεί για 40 χρόνια. «Πρόκειται για επιτακτική ανάγκη η επισκευή του κολυμβητηρίου, καθώς οι υφιστάμενες συνθήκες δεν ευνοούν κανέναν, ούτε τους αθλητές, ούτε τους προπονητές, ούτε τους γονείς.» Στο ερώτημα που τέθηκε προς τον κ. Λυκούρη γιατί επέλεξε τη δεδομένη περίοδο, εκείνος απάντησε πως είχε προγραμματιστεί να κλείσει νωρίτερα. Δεδομένης όμως της αγωνιστικής περιόδου της ομάδας Πόλο του ΝΑΟΚ, πήρε παράταση η έναρξη των εργασιών. Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε στην «Κ.Σ.», συναντήθηκε αρχές του μήνα η διοίκηση του ΕΑΚΚ με εκπροσώπους των διοικήσεων των τριών κολυμβητικών σωματείων, οι οποίοι, βάσει των λεγομένων του κ. Λυκούρη, συμφώνησαν στις εργασίες του κολυμβητηρίου, με μοναδική ένσταση την έναρξη των εργασιών εν μέσω αγωνιστικής περιόδου. Έτσι, τα σωματεία πρότειναν να ξεκινήσουν οι εργασίες μετά τις 18 Σεπτεμβρίου όπου ολοκληρώνονται οι αγώνες πόλο στους οποίους συμμετέχει η ομάδα του ΝΑΟΚ. Έτσι, το ΕΑΚΚ αποφάσισε οι εργασίες να ξεκινήσουν την προσεχή Δευτέρα με τη σύμφωνη γνώμη των σωματείων. Τέλος, είπε πως το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών είναι το τέλος του χρόνου, εκτός αν προκύψει κάποιο σοβαρό απρόοπτο, όποτε και ανάλογα θα εξελιχτεί η εργολαβία.

Νέα συνάντηση γονέων

Στο μεταξύ, χθες το απόγευμα συναντήθηκαν περίπου 150 γονείς των αθλητών του κολυμβητηρίου, οι οποίοι συνέταξαν υπόμνημα – έγγραφο διαμαρτυρίας με τις αντίστοιχες υπογραφές, το οποίο σήμερα θα επιδοθεί στη διοίκηση του ΕΑΚΚ. Ζητούν την καθυστέρηση της έναρξης των εργασιών έως τουλάχιστον την Άνοιξη του 2022. 

Τέλος, να σημειωθεί πως οι γονείς, σύμφωνα με τον κ. Τρύφωνα, έχουν ενημερώσει τόσο τη Δήμαρχο Μ. Υδραίου, όσο και τον βουλευτή Στ. Γκίκα προκειμένου να ασκήσουν πίεση από την πλευρά τους στο μέτρο που τους αναλογεί, ώστε να δοθεί μια εξάμηνη παράταση στην έναρξη των αναγκαίων, κατά τα άλλα, εργασιών στο κολυμβητήριο, ώστε να μην μείνουν χωρίς το συγκεκριμένα είδος άθλησης, όπως συνέβη πέρσι λόγω της πανδημίας.

 

 

 

 

 

150 υπογραφές απο γονείς προς διοικηση εαακ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!