Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 4ο TEDxIonianUniversity στις 11 Νοεμβρίου 2023

Φέτος, η ημερίδα είχε ως θέμα το “The Secrets of Time,” προσελκύοντας πάνω από 400 συμμετέχοντες στην εκδήλωση που διεξήχθη στην Ιόνιο Ακαδημία.

Κεντρικός άξονας της εκδήλωσης ήταν ο σύνθετος κόσμος του χρόνου, ενώ ο στόχος παρέμεινε αμετάβλητος: “Ideas Worth Spreading” (Ιδέες που αξίζει να διαδοθούν).

Οι συμμετέχοντες είχαν την χαρά να παρακολουθήσουν 10 συναρπαστικές ομιλίες και 3 εντυπωσιακές παραστάσεις στην κεντρική σκηνή της Ιονίου Ακαδημίας. Εκεί, η σκηνή έγινε πλατό για την ανταλλαγή σκέψεων και την εμπνευσμένη συζήτηση. Δεν έλειψε και η παράλληλη διερμηνεία στην Αγγλική γλώσσα από 4 διερμηνείς από την κατεύθυνση Διερμηνείας του Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας του Ι.Π. (Απόστολος Κομνηνός, Νεφέλη Χατζηστεφάνου, Παναγιώτα Ευστρατίου, Παρθένα Σταυράκη).

Εκτός από τις κύριες εκδηλώσεις, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πέντε διαδραστικά Workshops, προσθέτοντας μια εκπαιδευτική διάσταση στην εμπειρία τους. Στον ευρύχωρο χώρο της Ακαδημίας, εκτίθενταν πέντε επιλεγμένες δημιουργίες στην Pop-up Έκθεση, παρουσιάζοντας τον πολυδιάστατο κόσμο των ιδεών.

Σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τις αισθήσεις, ο χώρος της εκδήλωσης φιλοξένησε εκλεκτούς επαγγελματίες του χώρου της εστίασης. Οι συμμετέχοντες απόλαυσαν ποικιλίες στο μπουφέ, ενώ είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να συζητήσουν περαιτέρω για τις εμπνευσμένες ιδέες που παρουσιάστηκαν.

Φωτογράφος: Fanis Sakkas

Επισυνάπτεται μια πιο λεπτομερή περιγραφή για τους ομιλητές και τα καλλιτεχνικά performances που παρουσιάστηκαν στο TEDxIonianUniversity:

Οι ομιλητές ερεύνησαν τις πολυδιάστατες πτυχές του χρόνου, αναδεικνύοντας τον πλούτο των δυνατοτήτων που κρύβει. Μέσα από τους κλάδους του επιστητού, ανέδειξαν τη σχέση του χρόνου με τον καλλιτεχνικό, τον κοινωνικό, τον τομέα του ευ ζην, του marketing, του ακαδημαϊκού, της δημοσιογραφίας και του mentoring. Καθένας/μία παρουσίασε τις μοναδικές του/της ιδέες, αποκαλύπτοντας το δικό τους μυστικό για την αντίληψη και αξιοποίηση του χρόνου!

Τα καλλιτεχνικά performances στη σκηνή του TEDxIonianUniversity αναδείχθηκαν ως εντυπωσιακές εμπειρίες. Καλλιτέχνες μετέφεραν τους συμμετέχοντες σε έναν εναλλακτικό κόσμο, όπου ο χρόνος εκφραζόταν με μοναδικά μουσικά και χορευτικά μονοπάτια.

Μερικοί από αυτούς, με βάση το πρόγραμμα, είναι οι:

1st Session

  • Ζωή Διονυσίου: Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής στο Τ.Μ.Σ του Ι.Π. – Το δώρο του χρόνου στις ανθρώπινες σχέσεις
  • Σπύρος Βαρότσης: Πτυχιούχος  του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Δ.Π.Θ με MSc. στην εφαρμοσμένη αθλητική διατροφή. – Πώς να σταματήσεις τον χρόνο με ένα ζευγάρι παπούτσια
  • Σοφία Πάσχου: Μουσειολόγος-ερευνήτρια και νομικός. – Το άχρονο του χρόνου
  • Λαοδάμας: Σύλλογος λαϊκών και παραδοσιακών χορών Κέρκυρας (Χορευτές: Νίκος Πολυμενάκος, Ηλίας Κυριαζής,  Τάσος Τουρσίδης, Δώρα Χανδρινού, Ειρήνη Κατσαμακλή, Νατάσσα Ρίγγα) – Χόρεψαν τα τραγούδια: Συρτός σπαρτυλιώτικος, Αη Γιώργης, Κορακιανίτικος, Συρτός Γαστουριώτικος, Μπαλλέτες, Φουρλάνα.

2nd Session

  • Χαρά Κοντοχρήστου: Υπεύθυνη παραγωγής περιεχομένου και στρατηγικής Social Media μεγάλης πολυεθνικής. – Το ταξίδι της Ηρωίδας
  • Βιργινία Κατσιμπίρη: Επίσημη ιδρύτρια της εταιρείας “VTranslations” Υπηρεσίες Μετάφρασης και Διερμηνείας. – We don’t have time, we create time
  • Δήμητρα Τρυπάνη: Συνθέτρια με τη δημιουργία πειραματικών έργων μουσικού θεάτρου (Παραστάσεις Ήχου). – From ear to body
  • Χρήστος Νίκας: Instagram Growth & Content Specialist και Designer (Ma) –  Δεν ξοδεύεις χρόνο, ξοδεύεις ζωή

3rd Session

  • Gypseons: Gypsy Jazz τρίο αποτελούμενο από 3 φοιτητές του ΤΜΣ του Ι.Π. (Σπύρος Γάτος – πιάνο, Κωνσταντίνος Βιδάλης – μπουζούκι, Αχιλλέας Μακράκης – κιθάρα) – Έπαιξαν τα κομμάτια τους: Walking Pigeon, Alehandra, Greco, Arnados, Meister
  • Άγγελος Μπορονίκολος: Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. και συγγραφέας του βιβλίου “Το Διάλειμμα “. – Εν ευθέτω χρόνω
  • Σοφία Ρομπόλη: Διερμηνέας Ελληνικής νοηματικής γλώσσας και μέλος στο Σ.Δ.Ε.Ν.Γ. – Ο χρόνος για το κράτος είναι χρήμα
  • Ευλαμπία Ρέβη: Δημοσιογράφος και παρουσιάστρια του “Τώρα Μαζί” στο OPEN. – Χρόνος και δημοσιογραφία
  • Badanza: Σύνολο κλασικής μουσικής με μπαλέτο –
    1st part: Ionian Camerata (Σπύρος Γκικόντης (διδασκαλία-διεύθυνση), Βικτωρία Καραπετιάν, Γρηγορία Παπαγεωργίου, Απόλλωνας Ρώτας (βιολιά), Παναγιώτης Αραβίδης, Γεωργιάνα Σπηλιώτη (βιόλες), Μυρσίνη Αχαλινοτοπούλου, Φοίβη Μουτσίκα (βιολέντσέλα). Ακούστηκαν με τη σειρά τα έργα: 1) Wolfgang Amadeus Mozart: Divertimento in D Major, K. 136 No. 1 – I. Allegro 2) Nikos Skalkottas: 5 Greek Dances – I. Epirotikos
    2nd part: Σπύρος Γκικόντης (βιολί), Κατερίνα Παγιατάκη (χορογράφος της σχολής Danzarte), Μαριεύη Λευκιμμιάτη (χορεύτρια). Ακούστηκαν με τη σειρά τα έργα: 1) Johann Sebastian Bach: Sonata No.1 in G minor BWV 1001 – 1. Adagio (Solo Violin and ballet) 2) Johann Sebastian Bach: Sonata No. 1 in G Minor, BWV 1001 – 4. Presto (Solo Violin and ballet)

Φωτογράφος: Danae Moutafi

Η παρουσιάστρια της εκδήλωσης, η εξαιρετική Λίνα Πετριανού, Voice Actor και Ραδιοφωνική Παραγωγός, ανέλαβε τον ρόλο της παρουσιάστριας και μας οδήγησε σε έναν ευχάριστο κόσμο ταξιδεύοντας στον χρόνο. Με το μοναδικό της ύφος και τη φωνή της, δημιούργησε μια ατμόσφαιρα γεμάτη αναμνήσεις και συναισθηματικές στιγμές.

Φωτογράφος: Danae Moutafi

Στον χώρο της Ιονίου Ακαδημίας είχαν τοποθετηθεί Workshops από τους:

  • Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας
  • ESN Ionian University Candidate Section
  • Βιβλιοθήκη και Κέντρο Εκπαίδευσης του Ιονίου Πανεπιστημίου
  • Andrioti School
  • Pontiglio Winery

Φωτογράφος: Danae Moutafi

Η υπεύθυνη οργάνωσης και διαχείρισης του τρίτου και τέταρτου TEDxIonianUniversity, Γεωργία Στράτη (Απόφοιτη Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ι.Π. – Curator, Program Manager, Speaker Coach) γράφει:

«Η ομάδα του TEDxIonianUniversity αποτελούμενη με πάνω από 60 εθελοντές (φοιτητές Ι.Π. και μη) έχει κάνει εξαιρετική δουλειά. Κάθε μέλος της ομάδας αφιερώνοντας τον προσωπικό του χρόνο, εδώ και 12 μήνες, συντέλεσε στο επιτυχημένο αποτέλεσμα της ημερίδας. Άνθρωποι με μεράκι και σεβασμό προς την εθελοντική εργασία έφεραν εις πέρας ένα συνέδριο με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα προς τις αρμοδιότητες τους. Η παρουσία των τοπικών συνεργατών και κατοίκων της Κέρκυρας, τα μέλη του Ιονίου Πανεπιστημίου και όλοι οι παρευρισκόμενοι μας τίμησαν με την παρουσία τους κάνοντας μας να επιβεβαιώσουμε το ποσό σημαντικό είναι να στηρίζει ο κόσμος τέτοιου είδους οργανώσεις, ειδικά όταν πραγματοποιούνται από νέους ανθρώπους. Προσωπικός στόχος μου είναι να μην σταματήσει ποτέ αυτή η “διάδοσή ιδεών”. Χρόνια με τα χρόνια να γίνεται όλο και καλύτερο και να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός. Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πρεσβεύει τη έρευνα και την ανακάλυψη ιδεών που αξίζει να διαδοθούν. Αυτός είναι και ο δικός μας στόχος!»

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του έργου, Αναπλ. Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής Ι.Π., Ανδρέας Καναβός (Organizer) γράφει:

«Η διοργάνωση και η επιστημονική υποστήριξη του TEDxIonianUniversity αποτελεί για μένα μια προνομιακή πρό(σ)κληση και μια κομβική ευκαιρία να συνδυάσω τη γνώση με τη διασκέδαση.

Είμαι ευγνώμων στους πολλούς συνεργάτες και εθελοντές που διέθεσαν τον προσωπικό τους χρόνο, συμβάλλοντας στην επιτυχία αυτής της εκδήλωσης. Η ένθερμη συνδρομή από την τοπική κοινωνία, τους εταίρους, τους κατοίκους της Κέρκυρας, καθώς και από τα μέλη του Ιονίου Πανεπιστημίου, δείχνει πόσο σημαντικό είναι να υποστηρίζονται τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, ειδικά όταν προέρχονται από νέους, δυναμικούς και πολλά υποσχόμενους ανθρώπους.

Προσωπικός μου στόχος είναι να διασφαλίσω ότι αυτή η “συνάθροιση διάδοσης των ιδεών” θα συνεχίσει να αναπτύσσεται και να εξελίσσεται με την πάροδο των ετών, καθιστώντας το TEDxIonianUniversity έναν ετήσιο θεσμό, άρρηκτα συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιό μας και την κοινωνία της Κέρκυρας που τόσο απλόχερα τον αγκάλιασε και του έδωσε ζωή. Ως μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πρεσβεύει την έρευνα και την ανακάλυψη/εξόρυξη ιδεών,που αναμφίβολα αξίζει να διαχυθούν και να επικοινωνηθούν στο ευρύτερο κοινό, το TEDx αντιπροσωπεύει πλέον τον κοινό μας στόχο. Αποτελεί προνόμιο για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, ενθαρρύνοντας την δημιουργική ανταλλαγή σκέψεων και παράλληλα δημιουργώντας μια πλούσια πολυφωνική συζήτηση.»

Δημιουργία αφίσας: Giorgos Kandiliaris



__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!