Quantcast
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΣΚΑΚΙ

Κέρκυρα: Με τουρνουά «εγκαινιάστηκαν» οι μαρμάρινες σκακιέρες

Ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας εγκαινίασε τις μαρμάρινες σκακιέρες, που έχει τοποθετήσει ο Δήμος στην Πάνω Πλατεία, στο χώρο, που παλαιότερα είχε το «στέκι» του ο κερκυραϊκός σκακιστικός σύλλογος.

Συγκεκριμένα το πρωί του Σαββάτου (27/6/20) με παρόντα τον πρώην τετράκις πρωταθλητή Ελλάδας γκρανμαίτρ Σπύρου Σκέμπρη, που παρακολούθησε τον γιό του Μαξ, πραγματοποιήθηκε υπαίθριο σκακιστικό τουρνουά με τη συμμετοχή δέκα σκακιστών: Μάνο Ναθαναήλ, Κατερίνα-Αργυρώ Γκουτζούκη, Νίκο Σκιαδόπουλο, Σπύρο Τρύφωνα, Γιάννη Ρεβύθη, Σπύρο Μακρή, Ιωσήφ Μοσχάτ, Αλέξανδρο Λευθεριώτη, Αλέξανδρο Βαλσάμη & Μαξ Σκέμπρη.

Για την ιστορία νικητής αναδείχτηκε ο νεαρός Σπύρος Μακρής και μάλιστα αήττητος. Στα «εγκαίνια» του υπαίθριου σκακιστικού χώρου της Πάνω Πλατείας αναφέρθηκε ο Σύνδεσμος Παικτών Ζατρικίου Κέρκυρας: « Ένα καταπληκτικό Κερκυραϊκό πρωινό Σαββάτου στην Σπιανάδα: κορίτσια και αγόρια, παιδιά του Δημοτικού, του Γυμνασίου, του Λυκείου, αλλά και βετεράνοι. Πρωταθλητές και Πρωταθλήτριες Ελλάδας, γκρανμαίτρ, μαιτρ και υποψήφιοι μαιτρ. Όλοι έδωσαν ραντεβού σε ένα υπαίθριο σκακιστικό τουρνουά, εγκαινιάζοντας την νέα, καλύτερη ζωή από τις μαρμάρινες σκακιέρες που είχαν δεινοπαθήσει από την ανθρώπινη ανοησία στο Ν. Λιμάνι. Μια πρωτοβουλία του Δήμου Κ. Κέρκυρας που αξίζει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!