Quantcast
SLIDERΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Με το μήνυμα σε ένα χρόνο να είναι έτοιμο, υπέγραψαν για το Τουριστικό Καταφύγιο στη Σπηλιά

Χρειάστηκαν δεκαετίες ώστε να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα, δηλαδή της υπογραφής σύμβασης για τη κατασκευή του Τουριστικού Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής στη θέση Σπηλιά, στην παλαιά πόλη της Κέρκυρας. Κεντρικό μήνυμα στις τοποθετήσεις των αιρετών, από πλευράς κυρίως της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ήταν η πιστή τήρηση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης του έργου, ώστε να μην χρειαστεί να γίνει δημοσιονομική αναπροσαρμογή.

Τη σύμβαση υπέγραψαν το μεσημέρι της Δευτέρας στο φυσικό χώρο του έργου, στη Σπηλιά, η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα και ο ανάδοχος του έργου, που είναι η ΤΟΜΗ ΑΒΕΤΕ, θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ, που αναλαμβάνει έργα της Κέρκυρας από το 2004, όπως και το συγκεκριμένο έργο, που οφείλει και να ολοκληρώσει, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος.


 
Η τοποθέτηση Κράτσα

Η κα. Κράτσα κατά την τοποθέτησή της, αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου, το οποίο θα αποτελέσει ένα έργο πολιτισμικό και αναπτυξιακό, που θα δώσει στους επισκέπτες την ευκαιρία της περιήγησης ενώ στους κατοίκους της Κέρκυρας, ευκαιρίες οικονομικής δραστηριότητας. ΕΞέφρασε την ελπίδα για την τήρηση του ασφυκτικού χρονοδιαγράμματος προς αποφυγήν της δημοσιονομικής αναπροσαρμογής, συνεπώς το Δεκέμβριο του 2023 να δοθεί σε χρήση.

 

 Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

 

Ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και στα ωφέλη που θα προκύψουν από το συγκεκριμένο έργο, αναφέρθηκαν αφενός ο αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων Μανώλης Ορφανουδάκης και στη συνέχεια ο κύριος φορέας του έργου, που είναι ο ΟΛΚΕ, ο διευθύνων σύμβουλο Σπ. Ζερβόπουλος

Μεταξύ των άλλων, πρόκειται για ένα έργο 9.700.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) εκ των οποίων ο ΟΛΚΕ έχει ιδία συμμετοχή με το ποσό των 693.055,70 ευρώ. Τα υπόλοιπα προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020». Κύριος του έργου και φορέας λειτουργίας και συντήρησης είναι ο ΟΛΚΕ Α.Ε. ενώ φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Οι δηλώσεις του εκπροσώπου της αναδοχου εταιρείας

 
Τι έργα περιλαμβάνει
 
-Το έργο περιλαμβάνει έργα υποδομής, προκειμένου να καταστεί το τουριστικό καταφύγιο στη Σπηλιά ασφαλές, λειτουργικό ανταγωνιστικό και ελκυστικό για τους πιθανούς χρήστες αναδεικνύοντας και προστατεύοντας παράλληλα τα υφιστάμενα κτίρια, τα οποία αποτελούν μέρος της ιστορίας του χώρου.
 
-Τα λιμενικά έργα περιλαμβάνουν την επέκταση του προσήνεμου μώλου κατά 160 μ., ώστε να προφυλάσσεται η λιμενολεκάνη από όλους τους συνδυασμούς ανέμων και να δημιουργούνται ασφαλείς και άνετες συνθήκες ελλιμενισμού. 
 
-Προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση πλωτών προβλητών για την προσέγγιση των σκαφών, υδραυλικά έργα, οικοδομικά έργα για την ανακαίνιση των παλαιών εκδοτηρίων ώστε να καταστούν λειτουργικά και να αποδοθούν σε χρήση, προκειμένου να στεγαστούν οι υποστηρικτικές λειτουργίες του καταφυγίου.
 
-Επίσης, προβλέπονται ηλεκτρομηχανολογικά έργα για τα δίκτυα εξυπηρέτησης των σκαφών (παροχή ηλεκτρικού ρεύματος νερού και τηλεφωνίας) τα δίκτυα πυρόσβεσης, κλπ. αλλά και την αποκατάσταση του χώρου αποχέτευσης στην Σπηλιά, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των πλημμυρικών φαινομένων που εμφανίζονται στην περιοχή.

 

Γκίκας: Αλλάζει συνολικά η εικόνα της Κέρκυρας με τα λιμενικά έργα
 
Από την πλευρά του, ο βουλευτής Στ. Γκίκας, μετά το πέρας της εκδήλωσης, παραχώρησε συνέντευξη στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης. Μίλησε επίσης για τα ωφέλη του συγκεκριμένου έργου, που σε συνδυασμό με τα λιμενικά έργα του συνόλου της Κέρκυρας που θα “τρέξουν” και για τα οποία θα υπάρξουν νέες ανακοινώσεις εντός της εβδομάδας, θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της Κέρκυρας.

 

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!