Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Νέα αυτοψία Υδραίου σε πληγείσες περιοχές με κλιμάκιο Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων

Αυτοψία σε όλες τις περιοχές του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων που επλήγησαν σε επίπεδο δημοτικών υποδομών από την πλημμύρα την περασμένη Πέμπτη πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης η Δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων με κλιμάκιο της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων κατόπιν εντολής του Υφυπουργού Υποδομών κ. Γιώργου Καραγιάννη με τον οποίο η Μ. Υδραίου είχε τηλεφωνική συνομιλία, κατόπιν και σχετικού εγγράφου αιτήματος που είχε αποστείλει.

            Η Δήμαρχος, συνοδευόμενη από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Καλόγερο, τον χωρικό Αντιδήμαρχο Γ. Σερεμέτη και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου, υπέδειξε στο κλιμάκιο της ΕΥΔΕ τις ζημιές που έχουν προκληθεί κυρίως στις Δημοτικές Ενότητες Αχιλλείων και Παρελίων.

            Το κλιμάκιο, αποτελούμενο από την Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας Δημοσίων Έργων (ΕΥΔΕ) Χάραρη Ακριβή, από γεωλόγο  τεχνικό και μηχανικό, είδε από κοντά τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις δημοτικές υποδομές σε όλες τις πληγείσες περιοχές, τις κατολισθήσεις και τις υποχωρήσεις πρανών σε πολλά σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων και έλαβε φωτογραφικό υλικό. Την Πέμπτη, πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση εργασίας με τις συναρμόδιες Διευθύνσεις του Δήμου, παρουσία και της Δημάρχου Μ. Υδραίου, όπου θα καταρτιστεί επακριβώς ένας οδικός χάρτης σχετικά με τα μέσα, το κόστος  και την τεχνική των απαιτούμενων άμεσων παρεμβάσεων. Ήδη, το κλιμάκιο της ΕΥΔΕ έδωσε τις πρώτες οδηγίες  προληπτικού χαρακτήρα ενώ οι παρεμβάσεις που θα γίνουν εκτός από τον άμεσο χαρακτήρα, θα είναι τόσο βραχυπρόθεσμες, όσο και μακροπρόθεσμες.

 

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!