Quantcast
ΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: “Οι φίλοι του Βίδο” συμπαραστέκονται στο Σύλλογο Προστασίας της Δασιάς

Ο Σύλλογος “Φίλοι του Βίδο”, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Το περιβάλλον της Κέρκυρας, όσο έχει μείνει ακόμα αναλλοίωτο, γίνεται βορά στις ορέξεις και τα κέρδη των «επενδυτών» της κακώς εννοούμενης ανάπτυξης.

Στην Δασιά, στο πρώην Club Med, έχουμε παρακολουθήσει να εξελίσσεται τα δύο τελευταία χρόνια μια περιβαλλοντική τραγωδία, με ευθύνες που ξεκινούν από πολύ ψηλά και καταλήγουν και πάλι στον ξενοδοχειακό όμιλο «Ikos».

Δεν είναι τυχαίο ότι τα προβλήματα στο Βίδο εμφανίστηκαν όταν ανέλαβε τη διαχείριση του εστιατορίου η συγκεκριμένη εταιρεία.  Δεν είναι τυχαίο που Δήμος και Περιφέρεια «χάρισαν» επί της ουσίας 70 επιπλέον στρέμματα γής στο οικόπεδο της Δασιάς έτσι ώστε η «επενδύτρια» να αυξήσει τη δόμηση και να μεγιστοποιήσει τα κέρδη της.  Δεν είναι τυχαίο ότι στην προσπάθειά της να οικειοποιηθεί τον δημοτικό δρόμο προς την παραλία της Δασιάς, ο Δήμος δεν αντέδρασε παρά μόνο προσχηματικά μετά από καταγγελίες δημοτικών συμβούλων και δημοτών.  

Και όπως φαίνεται, η εταιρεία δεν θα σταματήσει εδώ…..

Ο Σύλλογος Προστασίας και Ανάδειξης του Βίδο θα παρευρεθεί στην συγκέντρωση που διοργανώνει σήμερα  στις 6μ.μ. στην παραλία εμπρός από το πρώην Club o Σύλλογος για την Προστασία και Ανάδειξη της Δασιάς εκδηλώνοντας την συμπαράστασή του στον αγώνα του τοπικού συλλόγου.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας αλλά και όλους τους πολίτες που ανησυχούν για το μέλλον αυτού του τόπου να έλθουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης για να δυναμώσει η φωνή όσων αγωνίζονται για ελεύθερες παραλίες, για να μπει φραγμός στις αυθαιρεσίες και παρανομίες των «ισχυρών», για να προστατεύσουμε εν τέλει το νησί όπου μεγαλώσαμε και ζούμε και θέλουμε να συνεχίσουν να ζουν και επόμενες γενιές.

Οι εξελίξεις μας αφορούν όλους!!

 

                        Ο Πρόεδρος                                                      Ο Γραμματέας

 

                    Ιωάννης Κούρκουλος                                                Παυλίδης Κωστής

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Δασιάς

Την  Πέμπτη 1η Ιουνίου το απόγευμα στις 18.00 διοργανώνουμε διαμαρτυρία στην παραλία της Δασιάς μπροστά από το πρώην Club Mediterranee. Προσκαλούμε τους ενσυνείδητους πολίτες της Κέρκυρας και όσους φορείς ενδιαφέρονται για το νησί μας, να παραστούν για να δείξουν τη συμπαράστασή τους και να ενημερωθούν. Οι εξελίξεις μας αφορούν όλους.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα γίνει ενημέρωση για την καταστροφή που έχει επιφέρει ως τώρα η εταιρία Ikos Resorts στην περιοχή, για τα επόμενα σχέδιά της και για τις προσπάθειες που κάνει ο σύλλογός μας.
θα δοθεί λόγος σε παριστάμενους εκπροσώπους φορέων και αρχών και άλλα άτομα.
Κάθε παρουσία είναι σημαντική!
On Thursday 1/6/2023 in the afternoon at 18.00 our association will hold a protest against the access and alteration of the beach of Dassia by the under construction hotel of the Ikos company. The gathering will take place on the beach in front of the former Club Med. the presence and support of every person and body interested in Corfu is important.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!