Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η άσκηση της Πυροσβεστικής

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία πριν από λίγη ώρα η άσκηση «ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2023» που διεξάγεται σε όλες τις Περιφερειακές Πυροσβεστικές Διοικήσεις (ΠΕ.ΠΥ.Δ.) της Επικράτειας από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος.  

Η άσκηση στην Κέρκυρα έγινε στην περιοχή των Λουτσών, με το σενάριο να αφορά την αντιμετώπιση δασικής πυρκαγιάς μεγάλης έκτασης στο πεδίο, σε πραγματικό χρόνο, με την κινητοποίηση των επιχειρησιακών μονάδων και όλων των εμπλεκομένων, σε τέτοιου είδους περιστατικά, φορέων.

Στο πλαίσιο της άσκησης συνεδρίασε το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας με εντολή του περιφερειακού διοικητή της Πυροσβεστικής στα Ιόνια Ν. Κολοβού και αποφασίστηκε η οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων από τον οικισμό Λουτσών.

Συμμετείχαν 12 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας με 30 άνδρες, 3 υδροφόρα οχήματα και ένα  λεωφορείο της πολιτικής προστασίας του δήμου βόρειας Κέρκυρας, η ελληνική αστυνομία, οι ραδιοερασιτέχνες Κέρκυρας, ο ΔΕΔΗΕ και 5 μέλη της ΕΜΕΔ.

Την άσκηση παρακολούθησε και η πολιτική προστασία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: ΕΡΤ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!