Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ο Α. Παυλογιάννης παρουσιάζει το βιβλίο του «Ο Χρόνος Μπροστά»

Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΟΚ, Άκη Παυλογιάννη, έχουν στο κέντρο τους την ιστορία και τον πολιτισμό του αθλητισμού, της δίαιτας / διατροφής, του σώματος καθώς και τη διαχείριση του πολιτισμού και των τεκμηρίων πολιτισμικής κληρονομιάς.

Γι αυτό και αξίζει προσοχής, η στροφή του και στον χώρο της λογοτεχνίας. Το πρώτο του λογοτεχνικό βιβλίο, «Ο Χρόνος Μπροστά», θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 30 Ιουλίου, ερχόμενη στον εξωτερικό χώρο των εγκαταστάσεων του ΝΑΟΚ. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Γιώργος Τσιώλης καθηγητής κοινωνιολογίας και πρόεδρος του τμήματος κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, η Κωνσταντίνα Γογγάκη αναπληρώτρια καθηγήτρια εισαγωγής στη φιλοσοφία & φιλοσοφίας αθλητισμού ΣΕΦΑ Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών & ο Μάχος Γαβαλάς, καθηγητής φυσικής αγωγής, πρωταθλητής Ελλάδος & Βαλκανιονίκης στην κωπηλασία. Υπενθυμίζουμε ότι ο Άκης Παυλογιάννης διδάσκει μαθήματα Ιστορίας και Διαχείρισης Πολιτισμού στο τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας, Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πολλές εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή περιοδικά και έχουν παρουσιασθεί σε επιστημονικά συνέδρια

Λίγα λόγια για το βιβλίο

«Ο χρόνος μπροστά…» αποτελείται από δύο ιστορίες έντονων συναισθηματικών αποκλίσεων που έχουν στο κέντρο τους την αθλητική ζωή των προσώπων. Στην πρώτη ιστορία «Αλήθειες και λόγια» το κύριο πρόσωπο βρίσκεται στο χώρο της κολύμβησης, ενώ στη δεύτερη «Η επιστροφή» στο χώρο της καλαθοσφαίρισης. Συνεκτικός ιστός αυτών των δύο αφηγήσεων είναι οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαδρομές των προσώπων που συγκροτούνται μέσα και κυρίως έξω από τους αθλητικούς χώρους, εκεί που συμπλέκεται και αντιπαρατίθεται το παρόν με το παρελθόν, εκεί που οι πραγματικές ανάγκες και οι αναπόφευκτες συγκυρίες υπερτερούν του αθλητικού γεγονότος. Ο Νικόλας στην πρώτη ιστορία και ο Ανδρέας στη δεύτερη με λόγια και με πράξεις υπερβαίνουν την αθλητική τους ταυτότητα και την πίεση της επιτυχίας τους. Με τις επιλογές τους εμφανίζονται έτοιμοι να αντιπαρατεθούν με τις επιθυμίες τους και με τις προσδοκίες που έχουν οι άλλοι από αυτούς. Φαίνονται έτοιμοι με κάθε τρόπο να διεκδικήσουν την αλήθεια τους.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!