Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ο Δήμος Βορρά παρέδωσε επιπλέον 1,8 τόνους ανακυκλώσιμων ρούχων – Συνολικά 12,8 τόνοι!

Τους 12,8 τόνους έφτασαν τα ρούχα προς ανακύκλωση που συλλέγησαν από το Δήμο Βόρειας Κέρκυρας από την ημέρα που ξεκίνησε η δράση .

Την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021 κλιμάκιο του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας αποτελούμενο από την Αντιδήμαρχο Κυκλικής Οικονομίας, Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων κ. Σπυριδούλα Κόκκαλη και τον προϊστάμενο πολιτικής προστασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας Γιώργο Μαυρόπουλο, παρέδωσε 1,8 τόνο ρουχισμού προς ανακύκλωση , φτάνοντας τους 12,8 τόνους συνολικά από την έναρξη συνεργασίας του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και της ΚΟΙΝΣΕΠ «Όλοι μαζί για το περιβάλλον της Κέρκυρας» του κ. Σπύρου Νεράτζη.

Έχει αναπτυχθεί σε όλη την έκταση του Δήμου ένα δίκτυο ανακύκλωσης συλλογής ρούχων, λευκών ειδών και υποδημάτων το οποίο αποτελείται από σημεία συλλογής και δη τις γωνίες ανακύκλωσης Αχαράβης, Αρίλλα και Χωρεπισκόπων αλλά και τους κάδους ανακύκλωσης ρούχων που βρίσκονται στη γωνία ανακύκλωσης Κασσιώπης, στο Μικρό Πράσινο Σημείο Σινιών, στο ΚΕΠ Αγρού, αλλά και στην πλατεία Δημαρχείου στην Αχαράβη.

Εκείνα που ευρίσκονται σε καλή κατάσταση προωθούνται αμέσως για επαναχρησιμοποίηση και δωρεάν διάθεση στους δημότες ενώ αυτά που δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, ακολουθούν τον δρόμο της ανακύκλωσης.

Η Αντιδήμαρχος Κυκλικής οικονομίας Περιβάλλοντος και Δημοσίων Σχέσεων Σπυριδούλα Κόκκαλη σημείωσε: «Άλλο ένα ρεύμα ανακύκλωσης που προσθέσαμε στον Δήμο μας στηρίζεται έμπρακτα από τους πολίτες του Δήμου Βόρειας Κέρκυρας και τους ευχαριστούμε θερμά. Τα ρούχα και υποδήματα που συνελέγησαν μέχρι τώρα έφτασαν τους 12,8 τόνους. Σημειώνουμε πως μέσα από το πρόγραμμα ανακύκλωσης ρούχων κερδίζουμε διπλά, διότι, αφενός σε συνδυασμό με την ανακύκλωση και άλλων υλικών, μειώνεται ο όγκος των απορριμμάτων που ως Δήμος μεταφέρουμε στο ΧΥΤΑ Παλαίρου ,αφετέρου διότι πάρα πολλοί συνδημότες μας έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν είδη ένδυσης- υπόδησης και λευκά είδη σε πολύ καλή κατάσταση.
Σε μία σύγχρονη κοινωνία, πρέπει να επικρατεί η συνείδηση των ανθρώπων, περί της προτεραιότητας της βιώσιμης διαχείρισης όλων των πρώτων και επεξεργασμένων βιομηχανικά υλών, υπό το πρίσμα της αλληλεγγύης, της φροντίδας προς τον άνθρωπο, της προστασίας του περιβάλλοντος και της αειφορίας.
Συνεχίζουμε στηρίζοντας και ενισχύοντας όλα τα ρεύματα ανακύκλωσης του Δήμου μας».

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!