Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ο Θεός να μας βοηθήσει με το ΕΚΑΒ! Ελάχιστα ασθενοφόρα, πολλά με προβλήματα

Στο έλεος του Θεού βρίσκεται ουσιαστικά η Κέρκυρα, όσον αφορά στην ανάγκη των πολιτών της χρήσης των υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Κέρκυρας. Τα προβλήματα είναι πολλά, επαναλαμβανόμενα, πάγια και πάντα σε πρώτο πλάνο. Με ένα πολύ ενεργό σωματείο, η διοίκηση του οποίου δεν έχει σταματήσει να διεκδικεί και να προχωράει σε συναντήσεις τόσο με την τοπική πολιτική ηγεσία της Κέρκυρας (Δήμο, Περιφέρεια, βουλευτές), παραγωγικούς φορέις όσο και με την κεντρική ηγεσία, προκειμένου να ικανοποιηθούν έστω τα ελάχιστα των διεκδικήσεών τους, όχι για προσωπικό όφελος αλλά προς όφελος της κοινωνίας του νησιού, ντόπιων και επισκεπτών.

Με αφορμή αφενός το ζήτημα της αναστολής των υγειονομικών λόγω του μη εμβολιασμού τους, αφετέρου της καθυστέρησης ασθενοφόρου να φθάσει εγκαίρως σε περιστατικό στο Τρίκλινο προ ημερών, ο πρόεδρος της διοίκησης του ΕΚΑΒ, Χρήστος Κυπριώτης, παραχώρησε συνέντευξη στην ερτ Κέρκυρας και στη Μ. Παγκράτη.

Αρχικώς. ο κ. Κυπριώτης δήλωσε πως οι εργαζόμενοι που δεν έχουν επιλέξει έως στιγμής να εμβολιαστούν είναι τέσσερα άτομα, τα οποία ενδέχεται να εμβολιαστούν, όπως είπε ενώ τόνισε πως και αυτά τα λιγοστά άτομα, που έχουν προσφέρει τα μέγιστα στον τομέα τους, αφήνουν κενό καθώς είναι πολύτιμοι.

όσον αφορά στην καθυστέρηση του ασθενοφόρου όπου γράφτηκε ότι ήταν μια ώρα καθυστέρηση, ο κ. Κυπριώτης δήλωσε πως η καθυστέρηση ήταν 35 λεπτών αλλά συμφώνησε πως πρόκειται για μεγάλο χρονικό διάστημα καθυστέρησης και μάλιστα για μια περιοχή, που είναι περιαστικά.

Επανέλαβε, πως στην καθυστέρηση αυτή συμβάλει ο ελάχιστος αριθμός ασθενοφόρων που καλύπτουν όλο το νησί και σπάνια σε κάποιες βάρδιες τρία ασθενοφόρα ενώ ο κυκλοφοριακός φόρτος σε συγκεκριμένα σημεία, δυσχεραίνουν την κατάσταση. Ενδεικτικά ανέφερε πως τα σημεία όπως Σολάρη, Τρία Γεφύρια, Λόφος Κογεβίνα κ.α. είναι απροσπέλαστα, ειδικά την  περίοδο που η Κέρκυρα είναι στο ζενίθ της από τους τουρίστες και με την νοοτροπία μέρους οδηγών που δεν δείχνουν την απαραίτητη ευαισθησία προκειμένου να κάνουν στην άκρη ώστε να περάσουν τα ασθενοφόρα.

 

“Βγάλαμε τον Αύγουστο με δυο ασθενοφόρα”

Ωστόσο, το κύριο ζήτημα είναι ο ελάχιστος αριθμός ασθενοφόρων. Ο κ. Κυπριώτης σημείωσε πως από την αναστολή αδειών που έχει γίνει από την 1η Σεπτεμβρίου έχει προκύψει επαρκές προσωπικό, για τα υφιστάμενα δεδομένα, αλλά δεν υπάρχουν οχήματα. Είναι τραγικό, σημείωσε, να χρειάζεται ακόμη και για την πιο απλή βλάβη που θα παρουσιάσει ένα όχημα, να πρέπει να μεταφερθεί στα Γιάννενα για την επισκευή του. Εχει παρατηρηθεί να φεύγουν οχήματα για τα Γιάννενα και να κάνουν ένα, δυο και πέντε μήνες ώστε να επιστρέψουν.

Τέλος σημείωσε πως υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία με την Περιφέρεια και τον κ. Ζορμπά για αγορά ασθενοφόρων, 9 στον αριθμό, για όλα τα Ιόνια νησιά ενώ ενδέχεται να γίνει τεχνική επεξεργασία του αιτήματος και τα εννιά οχήματα να διπλασιαστούν. Όπως και να ‘χει όμως, ο χρόνος που θα έρθουν, παραμένει άγνωστος.

Ο κ. Κυπριώτης είπε πως το τελευταίο διάστημα κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε πάσης φύσεως περιστατικά, από καρδιακά, ανακοπές νέων ανθρώπων, με το παράδειγμα του 42χρονου αθλητή που επανέφερε στη ζωή το πλήρωμα του ΕΚΑΒ, τροχαία, ατυχήματα με μικρά παιδιά κλπ. Και σε αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και σε ήσσονος σημασίας περιπτώσεις, ο γιατρός στο ΕΚΑΒ είναι απαραίτητος και ακόμη δεν υπάρχει. Όσα περιστατικά έχουν σωθεί, γίνονται με τις αυξημένες γνώσεις των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ Κέρκυρας.

Δείτε εδώ τη συνέντευξη στην “Κ.Σ.” και τη Νάνση Δορδοκίδου για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

φωτο αρχείου/kekryrasimera.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!