Quantcast
SLIDERΚΑΙΡΟΣΚΑΙΡΟΣΜΟΝΙΜΕΣ ΣΤΗΛΕΣ

Κέρκυρα: Ο καιρός στο Β. Ιόνιο (Διαπόντια & Παξοί) έως την Κυριακή 30/01 – Έρχονται και βροχές

Στο Κοκκίνι περιοχή Κεφαλόβρυσο (Είναι ακριβώς στο βενζινάδικο ΕΚΟ στον κόμβο που πηγαίνει προς Γλυφάδα-Έρμονες και ευθεία συνεχίζει προς καταυλισμό και Παλαιόκαστριτσα) λοιπόν, υπάρχει ένα σημείο στο οποίο έχει παρατηρηθεί και καταγράψει πολύ χαμηλή θερμοκρασία που έφτασε τους -10oC τα ξημερώματα της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου.  Γιατί συμβαίνει αυτό; Θα σας πω με απλά λόγια ότι το φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής που προκύπτει όταν ο ανέφελος ουρανός σε συνδυασμό με το ήπιο πεδίο ανέμων ευνοεί η ακτινοβολία που προσλαμβάνεται από τις επιφάνειες να απελευθερώνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και έτσι να κατεβαίνει χαμηλότερα η θερμοκρασία σε περιοχές με χαμηλά υψόμετρα σε σχέση με υψηλότερες περιοχές. Η άνοδος της θερμοκρασίας, η αυξημένη υγρασία και η βροχή ίσως θα απότρεψε τον παγετό και το κρύο, κι ακόμη τα νοικοκυριά που ζουν χωρίς νερό που πάγωσαν οι σωλήνες ύδρευσης εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών, να αποκατασταθεί η υδροδότηση.

ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 27/01: Η πέμπτη θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με κρύο και ηλιοφάνεια, ενώ σχετικά καλή διαύγεια θα έχει η ατμόσφαιρα και λίγες νεφώσεις κατά περιόδους ενώ θα τείνουν να αυξάίνονται όσο θα οδεύουμε προς τις μεσημβρινές ώρες κατά τόπους. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 4 bft από Β-Βορειοδυτικές γενικά διευθύνσεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και το μεσημέρι θα φτάσει τους 12οC στα πεδινά και τα παραθαλάσσια και γύρω τους 9oC στα ορεινά. Ο υδράργυρος τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής θα πέσει στην πόλη γύρω τους 8oC και κατά τόπους στο 0oC  στα ορεινότερα τμήματα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/01: Μέσα στην ημέρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις, οι οποίες από αργά το απόγευμα και μετά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από ΒΒΔ και μεταβλητοί, ενώ σε αρκετές παροχές θα επικρατεί άπνοια, από το απόγευμα και μετά οι άνεμοι θα πνέουν  από Δ-Βορειοδυτικές διευθύνσεις έως 3-4 bft, ενώ η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη λίγο στη διάρκεια της ημέρας αγγίζοντας το μεσημέρι τους 14oC στα πεδινά και τα παράκτια και τους 11oC στα ορεινά. Ο υδράργυρος τα χαράματα του Σαββάτου θα πέσει στους 6oC στα παραθαλάσσια και πεδινά και στο 2oC στα κλειστά ορεινά τμήματα.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ: Διαπόντια Νησιά. 11oC έως 7oC / Παξούς: 13oC εις 8oC.

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/01:  Μέσα τα μεσάνυχτα έως το πρωί του Σαββάτου αναμένεται μια πολύ σύντομη, ουσιαστικά λίγων ωρών, αλλαγή του καιρού στην Κέρκυρα. Έτσι αναμένεται να βρέξει κατά τόπους σε ορεινά και πεδινά τμήματα. Από το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα βελτιωθεί και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Ομαλά θα κυλήσει το υπόλοιπο της μέρας, η διαύγεια της ατμόσφαιρας θα γίνει και πάλι πολύ καλή. Οι άνεμοι από νωρίς το πρωί θα στραφούν σε Βόρειους-Βορειοδυτικούς και θα φυσούν τα 4 bft στην Κέρκυρα και Παξούς, τα 5-6 bft στα Διαπόντια Νησιά. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο, έτσι το μεσημέρι θα ανέλθει γύρω στους 12oC σε πεδινές και παραλιακές περιοχές, στους 9oC σε ορεινές. Στη διάρκεια της ερχομένης νύχτας, καθώς τα θερμόμετρα θα δείξουν έως 3oC στην πόλη και κατά τόπους ως -1oC στα ορεινότερα τμήματα του νομού.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ: Διαπόντια Νησιά. 10oC έως 6oC / Παξούς: 12oC εις 6oC.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/01: Με κρύο θα ξημερώσει η Κυριακή στην Κέρκυρα, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με καλή διαύγεια στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και μεταβλητοί ως τα 4 bft. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 13oC  στα πεδινά και τα παράκτια και τους 11oC στα ορεινά. Η θερμοκρασία τα ξημερώματα της Δευτέρας θα πέσει στην πόλη στους 5oC και στα ορεινότερα τμήματα του νομού στους 1oC.

ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΝΗΣΙΩΝ: Διαπόντια Νησιά. 11oC έως 8oC / Παξούς: 12oC εις 8oC.

 

Νικόλαος Σ. Βλάχος: Ερασιτέχνης μετεωρολόγος & διαχειριστής του ιδ. μετεωρολογικού σταθμού Πετάλειας, Β. Κέρκυρας.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!