Quantcast
ΠΟΛΙΤΙΚΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ο Μπ. Χαραλάμπους εκλέχθηκε αντιπρόσωπος των συνταξιούχων στην Πανελλήνια Ομοσπονδία

Με ανάδειξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας (ΠΑΜΕ) σε πρώτη δύναμη στις εκλογές για αντιπρόσωπο στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων, οι συνταξιούχοι εξέφρασαν την απόφασή τους για αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και την αντίθεσή τους στις κυβερνητικές πολιτικές που διαχρονικά ληστεύουν τις συντάξεις και τα ασφαλιστικά ταμεία, προς όφελος των τραπεζών, των εφοπλιστών, των ξενοδόχων κτλ. 

            Οι συνταξιούχοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΔΑΣ για αγωνιστική συσπείρωση, δηλώνοντας έτσι ότι δεν θεωρούν περασμένα ξεχασμένα και διεκδικούν τα δώρα, τα επιδόματα, τα μερίσματα, το εφάπαξ, την επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα. Επίσης ότι δεν αποδέχονται τις περικοπές στις κοινωνικές παροχές, στην υγεία και στην ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Ότι δεν θα επιτρέψουν οι επικουρικές συντάξεις να ιδιωτικοποιηθούν και να τζογάρονται για να κερδίζουν οι ασφαλιστικές από τις εισφορές των εργαζομένων και οι συνταξιούχοι να χάσουν τους κόπους μιας ζωής.

            Ακόμα οι συνταξιούχοι του Δημοσίου έστειλαν σαφές μήνυμα ενότητας και πάλης στέλνοντας στο συνέδριο αντιπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων κι όχι πειθήνια όργανά της κυβέρνησης της ΝΔ που δεν διστάζουν να διαλύσουν την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιοδοτικών Οργανώσεων, για να μην ενοχλεί την κυβέρνηση ένα ενωμένο, δυνατό διεκδικητικό συνταξιοδοτικό κίνημα. Η ΣΕΑ διοργάνωσε και διοργανώνει μεγαλειώδη ενωτικά συλλαλητήρια διεκδικώντας όλα όσα έχουν αφαιρεθεί από τους συνταξιούχους, παρά τις επιμέρους διαφορές των Συνταξιουχικών Οργανώσεων που την απαρτίζουν, βάζοντας μπροστά τα συμφέροντα και τις σύγχρονες ανάγκες των συνταξιούχων όλων των Ταμείων. Συνεχίζοντας αυτή την αγωνιστική πορεία η ΣΕΑ οργανώνει στις 8 Οκτώβρη στην Αθήνα, στην πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:30 το πρωί, μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο όλων των συνταξιουχικών οργανώσεων διεκδικώντας όλα όσα μας έχουν αφαιρέσει σε συντάξεις, δώρα, Υγεία και κοινωνική ασφάλιση.

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών:

Ψήφισαν 148, άκυρα 4, έγκυρα 144

ΔΑΣ (ΠΑΜΕ)  80, ποσοστό 56%

ΣΓΔ                 64, ποσοστό 44%

 

Αντιπρόσωπος για την Ομοσπονδία (ΠΟΠΣ) εκλέχτηκε ο Μπάμπης Χαραλάμπους

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!