Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Πήραν κλειδιά 18 δικαιούχοι σήμερα – Απομένουν 12 τελευταίες εργατικές κατοικίες (videos)

Μια ακόμη ημέρα γιορτής για 18 δικαιούχους εργατικών κατοικιών, που σήμερα, παρουσία και του προέδρου του ΟΑΕΔ Σπύρου Πρωτοψάλτη, πήραν τα κλειδιά των σπιτιών τους, τα οποία περίμεναν περισσότερο από 10 χρόνια.

Παρόντες ήταν εκτός του προέδρου του ΟΑΕΔ, ο βουλευτής Κέρκυρας Στ. Γκίκας και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Νίκος Καλόγερος.

Ο κ. Πρωτοψάλτης στις δηλώσεις του, για μια ακόμη φορά ζήτησε συγνώμη από το σύνολο των δικαιούχων για την πολυετή καθυστέρηση της παράδοσης των κατοικιών τους ενώ με τις σημερινές, έχει δοθεί το 93% των σπιτιών. Απομένουν ακόμη 12 κατοικίες που θα παραδοθούν σύντομα, όπως είπε και έτσι θα έχει ολοκληρωθεί το έργο. Ο κ. Πρωτοψάλτης ευχαρίστησε πρωτίστως τους εργαζομένους του ΟΑΕΔ και στη συνέχεια τον κ. Γκίκα, τις τοπικές αρχές και όλους όσοι συνέβαλαν προκειμένου να απεμπλακεί το έργο και με την συνεργασία σήμερα να έχουμε το ευτυχές και πολυαναμενόμενο, κυριολεκτικά, αποτέλεσμα.

Γκίκας: “Τα καταφέραμε”

Σε δηλώσεις προέβη και ο βουλευτής Κέρκυρας Στ. Γκίκας ο οποίος παρακολουθούσε αδιάκοπα το έργο το τελευταίο χρονικό διάστημα και πίεσε όσο μπορούσε προκειμένου να έχουμε την παράδοση των κατοικιών στους δικαιούχους τους. Μεταξύ άλλων, σημείωσε πως οι τελευταίες 12 κατοικίες θα παραδοθούν εντός Αυγούστου, όπου αναμένεται να έρθει και ο υπουργός για την ολοκλήρωση του έργου. “Παραδώσαμε τις 18 κατοικίες. Με αυτές συμπληρώνουμε 164 κατοικίες που έχουν ήδη παραδοθεί. Είναι πολύ μεγάλη χαρά και θέλω να ευχαριστήσω και πάλι τον κ. Πρωτοψάλτη που είναι κοντά στις εργατικές κατοικίες την Κέρκυρα και έχει έρθει πολλές φορές για τις παραδόσεις αλλά και πιο πριν όπου παρακολουθούσε την εξέλιξη των εργασιών. Μένουν μόνο 12. Αυτές, μέσα στον επόμενο μήνα, θα παραδοθούν και με αυτές ολοκληρώνεται το έργο.  Απομένει ο αποχετευτικός αγωγός στον Σκάφωνα και θα συνεχίσουμε τον αγώνα. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ευχαριστώ το προσωπικό του ΟΑΕΔ στην Κέρκυρα, τον διοικητή κ. Αλεξάκη, την κα. Καλαμπάκου, το προσωπικό, τους εργαζόμενους, τους εργολάβους διότι τήρησαν τα χρονοδιαγράμματα. Ελπίζω με την άφιξη του υπουργού εργασίας Κ. Χατζηδάκη προς το τέλος του άλλου μήνα, να ολοκληρωθεί η παράδοση”.

Καλόγερος: Είναι μέρα χαράς!

Τέλος, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του κεντρικού Δήμου, που ήταν παρών, δήλωσε τα εξής: “Είναι χαρά μας που ο διοικητής είναι εδώ ξανά, έχει δώσει δείγμα γραφής. Ευχαριστούμε τον βουλευτή μας που δεσμεύτηκε να παρακολουθεί το έργο και το έκανε, καθώς και τη δημοτική αρχή που στέκεται πλάι σε όλη την προσπάθεια. Εμείς, στη συμβατική μας υποχρέωση, στη συνεργασία που θα έχουμε με τον ΟΑΕΔ και με τη ΔΕΥΑΚ θα προχωρήσουμε για την επιτάχυνση των εργασιών ώστε να λυθεί το πρόβλημα του αποχετευτικού. Ευχαριστώ και πάλι τον διοικητή κ. Πρωτοψάλτη διότι ένα πολύπαθο έργο οδεύει προς το τέλος του. Λύσεις θα δοθούν άμεσα. Ενεργούν τόσο η ΔΕΥΑΚ, όσο και ο ΟΑΕΔ αλλά και η δήμαρχος για να λυθεί ένα διοικητικό πρόβλημα και να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

 

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ, ΝΑΝΣΥ ΔΟΡΔΟΚΙΔΟΥ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!