Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Παράσταση Διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ στην Περιφέρεια – Συμμετέχει η Ένωση Γονέων

Κάλεσμα απευθύνει η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας για συμμετοχή στην συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνεται από την ΕΛΜΕ Κέρκυρας, την Τρίτη 16 του μηνός στις 13:00 στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας (πρώην νομαρχία)  σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό λόγω πανδημίας.

 

Η ανακοίνωση

Με αφορμή τα κρούσματα covid 19 που εμφανίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στα σχολεία της Κέρκυρας (τόσο σε παιδιά όσο και εκπαιδευτικούς) και που συνεχώς αυξάνονται χωρίς να έχει ληφθεί έως τώρα κανένα ουσιαστικό μέτρο από τις τοπικές αρχές ,η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Κέρκυρας καλεί τους γονείς να συμμετάσχουν στη συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΕΛΜΕ Κέρκυρας την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021 & ώρα 13.00μμ στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει τον τελευταίο καιρό λόγω πανδημίας.

Η εικόνα στα σχολεία της Κέρκυρας είναι η εξής:
-Μηδαμινή απολύμανση στα σχολεία όπου εμφανίστηκαν κρούσματα!

-Ανεπαρκής αριθμός rapid tests(έως καθόλου tests) στα σχολεία από τον ΕΟΔΥ με αποτέλεσμα οι γονείς να αναλαμβάνουν το κόστος των tests σε ιδιωτικά εργαστήρια!

-Ελλιπέστατη καθαριότητα στα σχολεία.

-ΤΩΡΑ ΜΑΖΙΚΑ RAPID TESTS ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ!

-ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

-ΑΜΕΣΑ ΑΠΟΛΥΜΑΝΣΗ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID 19

-ΑΜΕΣΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

ΕΩΣ ΕΔΩ!
Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΥΠΟ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ!

 

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας καταγγέλλει, για ακόμα μια φορά, και σε όλους τους τόνους, την ανευθυνότητα της Kυβέρνησης, και των μηχανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που είναι επιφορτισμένοι με τον έλεγχο της διασποράς του Covid-19″, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση ενώ προσθέτει τα εξής: “Δεν έχουν περάσει ούτε δύο εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο έγινε χωρίς κανένα επιπλέον μετρό προστασίας όπως διαρκώς ζητούσε όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, και ήδη μετράμε μια σειρά από κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές και δυο σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κλειστά.
Σαν να μην έφτανε όμως ο ανεύθυνος και εγκληματικός τρόπος ανοίγματος των σχολείων, οι αρμόδιοι κρατικοί φορείς δεν έχουν φροντίσει ακόμα ούτε για το μαζικό έλεγχο (τεστ) όχι μόνο όλων των μαθητών και των εκπαιδευτικών, όπως θα έπρεπε, αλλά ούτε και των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων στα οποία εμφανιστήκαν κρούσματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι ακόμα και μετά την διαπίστωση κρουσμάτων στο 1ο ΓΕΛ Κέρκυρας και στο Γυμνάσιο Κασσιώπης, ο ΕΟΔΥ αρνήθηκε να προχωρήσει σε μαζικά τεστ και παρέπεμψε εκπαιδευτικούς και μαθητές στην online πλατφόρμα και στην Ιατροχειρουργική. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, από τη μία, οι συνάδελφοι από την Κασσιώπη να αναγκαστούν να έρθουν στην πόλη για να κάνουν τεστ (κάτι που δεν ήταν εύκολο για τους μαθητές) και από την άλλη, να τελειώσουν τα ραντεβού για τα τεστ και πολλοί μαθητές κι εκπαιδευτικοί να μείνουν χωρίς να εξεταστούν!
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
• Μαζική διενέργεια τεστ σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ξεκινώντας από τα σχολεία που έχουν κρούσματα.
• Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.
Να ακουστεί δυνατά η φωνή μας:
• Παρέμβαση του Δ.Σ. στον ΠΔΕ Ιονίων Νήσων, τη Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου, στις 9 π.μ.
• ΟΛΟΙ -ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ, ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ- ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ, 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΣΤΗ 1 μ.μ. ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ”.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!