Quantcast
ΤΟΠΙΚΑΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Κέρκυρα: Παρουσιάζεται το “Πιλοτικό Πρόγραμμα Διαχείρισης Προορισμών”

Σε εξέλιξη βρίσκεται η παρουσίαση  του “Πιλοτικού Προγράμματος Διαχείρισης Προορισμών”,  που διοργανώνει, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και το Υπουργείο Τουρισμού.

Η εκδήλωση γίνεται  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Κέρκυρας .

Η εκδήλωση λαμβάνει χώρα με την ολοκλήρωση της κατάρτισης δύο σχεδίων διαχείρισης προορισμού (Destination Management Plans) για την Ρόδο και την Σαντορίνη, καθώς και ενός οδηγού προετοιμασίας (Guide to Destination Management Planning) για την ανάπτυξη αντίστοιχων σχεδίων σε άλλους προορισμούς της χώρας.

Σημειώνεται, ότι η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου ήλθε σε επικοινωνία με τη Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης στην Αθήνα, με στόχο τη συνεργασία και υποστήριξη της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας της οικονομίας στα Ιόνια Νησιά.

 

 

 

Οπως είχε επισημάνει ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης τουρισμού Αλ.Αλεξάκης  στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν οι βασικές κατευθύνσεις και συστάσεις του οδηγού προετοιμασίας, εμπλουτισμένες με πρακτικά παραδείγματα από την πρόσφατη εμπειρία σε Ρόδο και Σαντορίνη. Έτσι θα καταστεί εφικτός ο διάλογος με τους τοπικούς φορείς επί θεμάτων όπως: — Η προστιθέμενη αξία που μπορεί να προσδώσει ένα σχέδιο διαχείρισης τόσο σε έναν εδραιωμένο όσο και σε έναν αναπτυσσόμενο προορισμό — Tα θέματα στα οποία υπεισέρχεται ένα σχέδιο διαχείρισης προορισμού και η σύνδεση αυτών με διαφορετικά κοινά ενδιαφέροντος (π.χ. τουριστικές επιχειρήσεις, τοπική αυτοδιοίκηση, συλλογικούς φορείς, λοιπές επιχειρήσεις που επηρεάζονται από τις εξελίξεις στον τουριστικό τομέα, κάτοικοι και επισκέπτες) — Οι συνθήκες που απαιτούνται προκειμένου να επιτε χθεί η εκπόνηση ενός άρτιου σχεδίου διαχείρισης και η υλοποίηση του σε βάθος χρόνου. 

Ομιλητές στην εκδήλωση  είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας TEAM Tourism Consulting Δρ.Roger Carter, o διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Yellow Railroad Ltd Tom Buncle και ο διευθυντής Έρευνας στην εταιρεία Toposophy Δρ. Πανταζής Πάστρας. Στην εκδήλωση την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) εκπροσωπεί ο Γιώργος Μαλτέζος, Principal Banker του τομέα Ακινήτων και Τουρισμού.

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!