Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Ποιοι οι εθελοντές ιδιώτες  γιατροί που προσφέρουν στο ΕΣΥ λόγω πανδημίας

Κέρκυρα: Τρεις είναι οι εθελοντές ιδιώτες γιατροί που έχουν προσφερθεί και αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ, βάσει του σχετικού ειδικού νόμου, στον οποίον προβλέπονται έκτακτες προσλήψεις ιδιωτών γιατρών στο ΕΣΥ εν μέσω πανδημίας και μόνο. Οι δυο εξ αυτών είναι έμμισθοι ενώ η τρίτη εργάζεται εθελοντικά άμισθη.

 Την ίδια ώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρη Καλούδη στο www.kerkyrasimera.gr, ο Ιατρικός Σύλλογος διαθέτει λίστα με ιδιώτες γιατρούς που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να προσφέρουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας εθελοντικά, αμισθί  και χωρίς πρόσληψη, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Καλουδης, δεν υπάρχει το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο.

Διευκρίνισε δε, πως από την αρχή της πανδημίας προσφέρθηκαν ιδιώτες γιατροί της Κέρκυρας, ωστόσο δεν αξιοποιήθηκε το σύνολο των εθελοντών, καθώς δεν ήταν των ανάλογων ειδικοτήτων αφενός, αφετέρου ευτυχώς, το Νοσοκομείο της Κέρκυρας δεν είχε την ανάγκη αυτή, καθώς, σε σχέση με άλλες περιοχές, δεν καταγράφηκε αυτή η ανάγκη.

Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν προσχωρήσει σε σύμβαση με το ΕΣΥ για τις ανάγκες εν μέσω πανδημίας είναι τρεις. Οι δυο έμμισθοι είναι:

Ο παθολόγος Ευγένιος Δουμαράπης και ο πνευμονολόγος Αλέξανδρος Καββαδίας ενώ εθελοντικά και αμισθί προσφέρει τις υπηρεσίες της η ορθοπεδικός – χειρουργός Μαριλένα Μάστορα.

Τέλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Δ. Καλούδης, σε δηλώσεις του στο kerkyrasimera.gr δηλώνει πως ο Σύλλογος εξακολουθεί να διαθέτει λίστα με εθελοντές γιατρούς, οι οποίοι εφόσον χρειαστεί, θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!