Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Πολύτιμη η εμπειρία για το Γυμνάσιο Σκριπερου με Λ.Τ. που ταξίδεψε στη Σεβίλλη Ισπανίας

Erasmus+ With students in the European world of values

Από τις 22 έως τις 27 Νοεμβρίου 2021 οχτώ μαθήτριες της Α’ Λυκείου του Γυμνασίου Σκριπερού με Λυκειακές Τάξεις με την συνοδεία των καθηγητών Ιωάννη Σπηλιόπουλο και Μαγδαληνής Καφετζόπουλου, επισκέφθηκαν την πόλη της Σεβίλλης στην Ισπανία στο πλαίσιο ανταλλαγής μαθητών του προγράμματος ERASMUS+. Μέσα από την αξέχαστη εμπειρία του ταξιδίου σε μια πανέμορφη πόλη της Ισπανίας συνάντησαν μαθητές από πέντε διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες, όπου ανταλλάξανε απόψεις, γνώσεις, εμπειρίες και συναισθήματα.

Οι μαθητές γνώρισαν την ισπανική κουλτούρα επισκεπτόμενοι το επιβλητικό παλάτι του Αλκαζάρ, το παλαιότερο βασιλικό παλάτι που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα στην Ευρώπη με τα μοναδικά αραβουργήματα του, είδαν το έμβλημα της πόλης τον Πύργο Giralda, έναν αράβικο μιναρέ του 12ου αι που μετατράπηκε σε κωδωνοστάσιο του καθεδρικού ναού της Σεβίλλης καθώς και τον Πύργο του Χρυσού στις όχθες του ποταμού Γουαλδακιβίρ, όπου οι εξερευνητές του Νέου Κόσμο της εποχή του Κολόμβου υποχρεούνταν να αφήσουν όλο τον χρυσό που είχαν βρει στις νέες χώρες. Είχαν επίσης την ευκαιρία να επισκεφτούν την κοντινή πόλη της Κόρδοβα, όπου θαύμασαν το μεγαλεπήβολο τέμενος- καθεδρικό ναό Μεθκίτα, ένα από τα πιο ολοκληρωμένα μνημεία της μαυριτανικής αρχιτεκτονικής.

Οι μαθητές του προγράμματος στο πλαίσιο της ανταλλαγής και διάδοσης ιδεών και ευρωπαϊκών αξιών παρουσίασαν φιλανθρωπικούς οργανισμούς της κάθε χώρας και συμμετείχαν σε δράσεις που διοργάνωσε ο ισπανικός Ερυθρός Σταυρός με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ενάντια στην γυναικεία κακοποίηση. Μίλησαν για τον διαδικτυακό εκφοβισμό και δημιούργησανσχετικά βίντεο μέσω της πλατφόρμας του Tik Tok. Η ελληνική ομάδα μαθητών του Γυμνασίου Σκριπερού είχε την ευτυχή συγκυρία να συναντήσει την Ελληνική Ομάδα Παραολυμπιωνικών Bocciaπου βρισκόταν στην Σεβίλλη για το Διεθνές Πρωτάθλημα, όπου τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αγώνες.

Για τους μαθητές οι εμπειρίες ήταν αξέχαστες, καθώς είδαν παραστάσεις φλαμέγκο και γεύτηκαν διάφορες νοστιμιές της ισπανικής κουζίνας. Το κυριότερο όλων, μέσα από αυτήν μοναδική ευκαιρία που τους πρόσφερε το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών ERASMUS+έκαναν φίλους από όλες τις χώρες και ένιωσαν την κοινή ταυτότητα που τους ενώνει όλους, την ευρωπαϊκή τους ταυτότητα.

Το πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο With students in the European world of values είναι το τέταρτο κατά σειρά ERASMUS+ πρόγραμμα που υλοποιείται στο Γυμνάσιο Σκριπερού με Λυκειακές Τάξεις από το 2017 όπου συμμετείχαν στην ανταλλαγή μαθητών πάνω από πενήντα μαθητές του.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!