Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Κέρκυρα: Πουλήθηκε αντί 6 εκατ. ευρώ το καταριανό παλάτι στο Πυργί

Από τον Ιανουάριο του 2014 που η βασιλική οικογένεια του Κατάρ αγόρασε το παλιό ξενοδοχείο «Πυργί Hotel» στη βορειοανατολική Κέρκυρα και το μεταμόρφωσε σε ένα μικρό παλάτι, κύλησε πολύ νερό στον μύλο των σχεδιαζόμενων καταριανών επενδύσεων στην Ελλάδα.
Πλέον, η πορεία είναι αντίστροφη, με τους Καταριανούς να αποσύρονται σταδιακά, παγώνοντας, λόγω των συνεχών προβλημάτων, το επενδυτικό ενδιαφέρον που είχε εστιαστεί κυρίως στα νησιά του Ιονίου. Ετσι πριν από λίγους μήνες άλλαξε χέρια και το πολυτελές «prive» ξενοδοχείο στο Πυργί. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής, μεταβιβάστηκε από την εταιρία PMC, συμφερόντων της καταριανής βασιλικής οικογένειας, σε κυπριακή εταιρία λιβανέζικων συμφερόντων. Το τίμημα κινήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο συνολικό κόστος αγοράς και ανακατασκευής του ξενοδοχείου, αγγίζοντας τα έξι εκατομμύρια ευρώ.
Τα τελευταία έξι χρόνια οι επισκέψεις των ιδιοκτητών ήταν ελάχιστες, μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και το υπόλοιπο διάστημα το πολυτελές κτίσμα έμενε ερμητικά κλειστό. Ο γνώριμος στην Ελλάδα πρώην εμίρης του Κατάρ Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι είχε επισκεφθεί μία και μοναδική φορά το Πυργί για να δει το έργο αλλά δεν έμεινε ποτέ εκεί καθώς το χλιδάτο κατάλυμα δεν ανήκε στον ίδιο αλλά στον άλλο ισχυρό άνδρα του Κατάρ, τον Αμπού Χαλίφα Αλατίγια, συγγενή του εμίρη από την πλευρά της μητέρας του, με τον οποίο σπούδασαν μαζί στο Λονδίνο. Ο διάδοχος εμίρης Ταμίμ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι τον έχει ορίσει ειδικό σύμβουλο, ωστόσο στο Κατάρ είναι γνωστό πως πρόκειται για πανίσχυρο παράγοντα που κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο.
Κάποιες φορές ο Aμπού Χαλίφα Αλατίγια είχε επισκεφθεί το Πυργί και απολάμβανε τις ομορφιές της Κέρκυρας μαζί με την οικογένειά του, ενώ κάποιες άλλες είχαν βρεθεί εκεί μόνο η σύζυγος με τα παιδιά τους και τον μικρό «στρατό» που απαρτίζει την προσωπική τους ασφάλεια.
Πολυτέλεια που ζαλίζει
Το παλιό ξενοδοχείο μετά την αγορά του από τους Καταριανούς άλλαξε εντελώς «πρόσωπο» για να υποδεχθεί τους απαιτητικούς ιδιοκτήτες του. Με φόντο τα σμαραγδένια νερά που ξεδιπλώνονται μπροστά από την ιδιοκτησία, δημιουργήθηκε ένα μοναδικής για τα ελληνικά δεδομένα πολυτέλειας ιδιωτικό κατάλυμα με πέτρινες πινελιές δίπλα στο κύμα. Εντυπωσιακά βιτρό, καλαίσθητα ψηφιδωτά στους τοίχους και τα δάπεδα αλλά και μάρμαρα που στοιχίζουν μια περιουσία κοσμούν όλους τους χώρους στο εσωτερικό και το εξωτερικό του κτίσματος. Διαχωριστικά από γυαλί με λευκά βότσαλα και κρυφούς φωτισμούς συμπληρώνουν το υψηλής αισθητικής αποτέλεσμα. Ολα τα υλικά είχαν επιλεγεί ώστε να βρίσκονται σε απόλυτη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον ενώ η πέτρινη σκάλα καταλήγει από τα δωμάτια του πρώτου ορόφου σχεδόν μέσα στη θάλασσα.
Πολυτέλεια βγαλμένη από τις «χίλιες και μία νύχτες» απλώνεται σε όλες τις κρεβατοκάμαρες και τα σαλόνια με τους πανάκριβους πίνακες, τους εντυπωσιακούς πολυέλαιους και τα έπιπλα με τις διάσημες υπογραφές ευρωπαϊκών οίκων. Στους περισσότερους χώρους κυριαρχούν το μπλε και το λευκό χρώμα, αλλά και το χρυσό, κυρίως στα μπάνια που αποπνέουν γαλλική φινέτσα. Περιστοιχισμένη από λεπτοδουλεμένα ψηφιδωτά σε αποχρώσεις του μπλε είναι η εσωτερική πισίνα που κλέβει τις εντυπώσεις, ενώ πιο σύγχρονη παρέμβαση αποτελεί το πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο που έχει δημιουργηθεί στον πρώτο όροφο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι τα 60 συνολικά δωμάτια, που διέθετε το παλιό ξενοδοχείο «Πυργί Hotel», κατά την ανακατασκευή περιορίστηκαν σε 16, ώστε να εξασφαλίζεται παράλληλα με την πολυτέλεια η άνεση σε κάθε χώρο. Τα υδρομασάζ και τα χαμάμ, που υπογραμμίζουν την ανατολίτικη αισθητική, όπως επιθυμούσαν οι ιδιοκτήτες, ήταν ειδικές παραγγελίες από τη Γαλλία και την Ιταλία. Ως τελευταία πινελιά προστέθηκαν στην πρόσοψη του κτιρίου δυο πελώριοι λευκοί γλάροι, έργα Αραβα εικαστικού, ο οποίος επιμελήθηκε επίσης τα αριστοκρατικά ψηφιδωτά και τη διακόσμηση των εσωτερικών χώρων.
Οταν είχε ξεκινήσει η φιλόδοξη ανακατασκευή, στόχος ήταν να είναι προδιαγραφών 7 αστέρων, εφάμιλλο των καλύτερων καταλυμάτων που επιλέγει το διεθνές jet set στους εξωτικούς προορισμούς. Πλέον, μετά τα προβλήματα με τις επενδύσεις του Κατάρ στην Ελλάδα, που έφεραν και «φαγωμάρα» στις τάξεις των συνεργατών, περιμένει τους νέους ιδιοκτήτες και μέχρι τότε στους χώρους του κινούνται μόνο οι άνδρες της εταιρίας σεκιούριτι που έχει αναλάβει τη φύλαξή του. Τo Πυργί είναι ένα γραφικό ψαροχώρι στις βορειοανατολικές ακτές της Κέρκυρας. Απέχει 17 χιλιόμετρα από την πόλη και μαγνητίζει τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερους τουρίστες, με βασικό… όπλο τις μαγευτικές παραλίες.
Λάτρεις του Ιονίου
Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ δείχνει με κάθε ευκαιρία την αγάπη της στα ελληνικά νησιά, κυρίως στο Ιόνιο. Σχεδόν κάθε καλοκαίρι ρίχνει άγκυρα η πολυτελής θαλαμηγός «Κατάρα» του πρώην εμίρη Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι, ο οποίος έχει πλέον παραδώσει τα ηνία στον γιο του Ταμίμ.
Ο Αλ Θάνι μαζί με τη δεύτερη σύζυγό του Σέικα Μοζάχ, σύμβολο παγκόσμιας ισχύος και κομψότητας, έχουν βρεθεί πολλές φορές στην Κέρκυρα απολαμβάνοντας τις καλοκαιρινές διακοπές με βουτιές στα νερά του Ιονίου και βόλτες στο Λιστόν. Τα τελευταία χρόνια προτιμούν να μένουν στις σουίτες του ιστορικού ξενοδοχείου «Miramare» στα Μοραΐτικα που κάποτε ανήκε στην οικογένεια Ωνάση και πλέον είναι δικής τους ιδιοκτησίας αλλά το διαχειρίζονται τα Domes Resort του ομίλου Σπανού με τη μέθοδο της μακροχρόνιας μίσθωσης.
Στην αριστερή πλευρά του ξενοδοχειακού συγκροτήματος έχουν κατασκευαστεί δύο σουίτες με ξεχωριστή είσοδο ειδικά για το βαθύπλουτο ζευγάρι. Την παράσταση κλέβουν το εντυπωσιακό μπουντουάρ της Σέικα Μοζάχ και η θέα στο πέλαγος. Ο Χαμάντ Μπιν Χαλίφα Αλ Θάνι έχει να επισκεφθεί την Κέρκυρα από τον Αύγουστο του 2018. Τότε είχε μείνει στο «Miramare» κλείνοντας συνολικά 40 δωμάτια για τον ίδιο, την οικογένειά του και την πολυπληθή συνοδεία τους. Πρόκειται επίσης για πολυτελές κατάλυμα υψηλής αισθητικής με σήμα κατατεθέν την υπεραιωνόβια ελιά που διασώθηκε στο κέντρο του λόμπι. Δεν είναι τυχαίο ότι τον φετινό Δεκαπενταύγουστο η πληρότητά του αγγίζει το 100% παρά την κρίση του κορονοϊού.

Της ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ
Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου

*eleftherostypos.gr

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!