Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Πραγματοποιήθηκε Σύγκλιση Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για την επερχόμενη κακοκαιρία

Συνεκλήθη το Όργανο Πολιτικής Προστασίας το πρωί του Σαββάτου με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Κώστας Ζορμπά στο ισόγειο της παλιάς Νομαρχίας ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει, μεταξύ των άλλων περιοχών, το βόρειο Ιόνιο δηλαδη κυρίως Κέρκυρα και Παξούς.

Στο όργανο συμμετείχαν όλες  οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες οι οποίες είναι σε ετοιμότητα, όπως δήλωσαν, προκειμένου να αντιμετωπίσουν έκτακτες συνθήκες, εφόσον προκύψουν απά την κακοκαιρία που αναμένεται τις μεσημβρινές ώρες.

Διαβάστε ακόμη: Magic Johnson: Στην Κέρκυρα ξανά για διακοπές ο θρύλος του NBA

Η ανακοίνωση Ζορμπά 

​Έκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.), πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 05-08-2023, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας,  ενόψει της επιδείνωσης του καιρού και της εκδήλωσης του καιρικού συστήματος “PETAR”. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Κέρκυρας, ο Δήμος Βόρειας Κέρκυρας, ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας, ο Δήμος Νότιας Κέρκυρας, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία, το Λιμενικό, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς, ΔΕΔΔΗΕ, Εθελοντικές Ομάδες και ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων.

Επιβεβαιώθηκε η ετοιμότητα των Εμπλεκόμενων Φορέων στην διαχείριση των γεγονότων.

Επιπλέον, οι Φορείς εφιστούν την προσοχή των πολιτών κατά την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

 

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για την 05/08/2023 της ΕΜΥ/ΕΜΚ, προβλέπεται επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή όπου τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν. Κύρια χαρακτηριστικά του φαινομένου θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις

Μετά τα ανωτέρω παρακαλούμε:

 

α) Να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους από τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους της Γ.Γ.Π.Π. και τον σχεδιασμό των υπηρεσιών,για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

 

β) Για την ενημέρωση (μέσω των ΜΜΕ) των πολιτών, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες καταστάσεις και να διαφυλαχτεί η ασφάλεια των πολιτών.

 

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Κέρκυρας συνιστά στους πολίτες:

Να μην αγνοούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα Δελτία Καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Αρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κ.λ.π.
Να μεταβάλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε αυτές να μην συμπέσουν με την αιχμή των καιρικών φαινομένων και να αποφύγουν τις μη επείγουσες μετακινήσεις.
Να αποφύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Η κακοκαιρία

Καιρικό σύστημα με την ονομασία PETAR, όπως ονομάστηκε από τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιταλίας, κινούμενο ανατολικά, προβλέπεται να προκαλέσει πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου 05-08-2023 έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 06-08-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και τοπικές χαλαζοπτώσεις.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν είναι:

Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου, το βόρειο Ιόνιο (κυρίως η περιοχή Κέρκυρας – Παξών), η Ήπειρος, βαθμιαία η δυτική Μακεδονία και η δυτική Στερεά και από αργά το απόγευμα η βορειοδυτική Πελοπόννησο, η δυτική και βόρεια Θεσσαλία και η κεντρική Μακεδονία.

Τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή τα φαινόμενα στη βορειοδυτική χώρα θα εξασθενήσουν

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!