Quantcast
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Προς ψηφιοποίηση περίπου 90.000 Φάκελοι της Διεύθυνσης Μεταφορών

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ανακοινώνει την έναρξη του έργου ψηφιοποίησης του αρχείου της Διεύθυνσης Μεταφορών, το οποίο αποτελεί το πρώτο στάδιο της ευρύτερης δράσης Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Περιφέρειας.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) μέσω του Προγράμματος Επιχειρησιακής Πρότασης (ΠΕΠ) «Ιόνια Νησιά 2014-2021» και υλοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σκοπός του έργου είναι να ψηφιοποιήσει περίπου 90.000 φάκελους αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών,ώστε στη συνέχεια να είναι δυνατή η παροχή, με ψηφιακό τρόπο, μιας σειράς υπηρεσιών, οι οποίες μέχρι τώρα παρέχονται μόνο με φυσική παρουσία στα γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών.

 

Διαβάστε ακόμη: Κέρκυρα: Την Πέμπτη 10/8 η υπογραφή της σύμβασης για την αποκατάσταση της παραλιακής

 

Μέσω της ψηφιοποίησης, θα δημιουργηθεί ένα μοντέρνο και ασφαλές ψηφιακό αρχείο, που θα περιλαμβάνει όλα τα δικαιολογητικά και τα στοιχεία που αφορούν στις μεταφορές στην Περιφέρεια. Επίσης, μέσω του ψηφιακού αρχείου, θα είναι εφικτή η παροχή μεγάλου πλήθους ψηφιακών υπηρεσιών, που θα διευκολύνουν τους πολίτες και τους επαγγελματίες να εκτελέσουν διάφορες διαδικασίες online, χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στις υπηρεσίες της Περιφέρειας. Με την ψηφιοποίηση του αρχείου, ο χρόνος εξυπηρέτησης και για τις υπηρεσίες που παρέχονται με φυσική παρουσία θα μειωθεί στο 1/3 του χρόνου που απαιτείται σήμερα, καθώς δεν θα απαιτείται αναζήτηση και ανάσυρση του φυσικού φακέλου.

 

Μερικά παραδείγματα των ψηφιακών υπηρεσιών που θα προσφέρονται είναι:

  • Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων και δικαιολογητικών για την έκδοση ή την ανανέωση αδειών κυκλοφορίας και μεταφορών.
  • Ηλεκτρονική επικοινωνία και εξυπηρέτηση από τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Μεταφορών.
  • Ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας και του αποτελέσματος των αιτήσεων και των αιτημάτων.
  • Ηλεκτρονική λήψη εγγράφων και πιστοποιητικών που αφορούν στις μεταφορές.

 

Το έργο ψηφιοποίησης του αρχείου της διεύθυνσης μεταφορών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αποτελεί μέρος του σχεδίου ψηφιακής μετάβασης που υλοποιεί η περιφέρεια, με σκοπό να μεταμορφώσει τη δημόσια διοίκηση και να βελτιώσει τη ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών των Ιονίων Νήσων.

 

Αναλυτικά οι υπηρεσίες, οι οποίες θα παρέχονται ψηφιακά στους πολίτες και στις επιχειρήσεις μέσω της ψηφιακής πύλης Gov.gr είναι οι εξής:

 

Χορήγηση Κοινοτικής άδειας ΕΕ για Λ.Δ.Χ. – Βιβλίο έκτακτων διαδρομών ΕΕ – Τεύχος καταστάσεων επιβατών συμφωνίας Interbus
Χορήγηση κοινοτικής άδειας Ε.Ε. για Φορτηγά Δημοσίας Χρήσης (Φ.Δ.Χ.)
Καταχώριση οχήματος (Ε.Ι.Χ. – Δ.Ι.Χ.) μετά από δήλωση κλοπής του (για νομικά πρόσωπα)
Καταχώριση οχήματος (Ε.Ι.Χ. – Δ.Ι.Χ.) μετά από δήλωση κλοπής του (για φυσικά πρόσωπα)
Οριστική διαγραφή οχήματος (για νομικά πρόσωπα)
Οριστική διαγραφή οχήματος (για φυσικά πρόσωπα)
Οριστική διαγραφή οχήματος λόγω επαναταξινόμησης σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ε.Ε.
Περί μη χορήγησης ΠΕΙ – (Πιστοποιητικό Επαγγελματικής Ικανότητας) – Υπαγωγή σε εξαιρέσεις
Χορήγηση ειδικής άδειας οδήγησης επιβατηγού δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ) αυτοκινήτου
Ανανέωση ειδικής άδειας οδήγησης επιβατηγού δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου
Χορήγηση αντιγράφου ειδικής άδειας οδήγησης επιβατηγού δημόσιας χρήσης (Ε.Δ.Χ.) αυτοκινήτου λόγω απώλειας ή φθοράς ή κλοπής
Αναγγελία έναρξης λειτουργίας σχολής/κέντρου επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων μεταφοράς επιβατών και εμπορευμάτων (σχολή ΠΕΙ)
Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών/ Ανανέωση δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών/ Αντιγράφου δικαιώματος άσκησης επαγγέλματος εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών
Αναγγελία ίδρυσης και λειτουργίας σχολής (και υποκαταστήματος σχολής) υποψήφιων οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών
Αναγγελία ίδρυσης και λειτουργίας κέντρου θεωρητικής εκπαίδευσης υποψήφιων οδηγών (ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο.)
Αναγγελία εκπαιδευτή υποψήφιων οδηγών προερχόμενου από κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί έναρξης της ίδιας δραστηριότητας στην Ελλάδα
Αναγγελία ίδρυσης και λειτουργίας σχολής επαγγελματικής κατάρτισης μεταφορέων (ΣΕΚΑΜ)
Αναγγελία ίδρυσης και λειτουργίας σχολής επαγγελματικής κατάρτισης οδηγών οχημάτων μεταφοράς επικίνδυνων εμπορευμάτων (ΣΕΚΟΟΜΕΕ)
Αναγγελία έναρξης λειτουργίας συνεργείου Επισκευής και Συντήρησης Αυτοκινήτων, Μοτοσικλετών και Μοτοποδηλάτων λόγω αλλαγής δικαιούχου
Χορήγηση – ανανέωση εξουσιοδότησης κάρτας ελέγχου καυσαερίων (για βενζινοκίνητα ή υγραεριοκίνητα  αυτοκίνητα)
Χορήγηση – ανανέωση εξουσιοδότησης κάρτας ελέγχου καυσαερίων (για πετρελαιοκίνητα  αυτοκίνητα)
ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΙΤΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ – ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ – ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΩΝ (ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ)
Αναγγελία έναρξης άσκησης επαγγέλματος τεχνίτη αυτοκινήτων – μοτοσικλετών – μοτοποδηλάτων (για προϋπηρεσία στην αλλοδαπή)

 

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!