Quantcast
SLIDERΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Προσφορά της γωνίας ανακύκλωσης Λιαπάδων στην ένωση πυροσβεστών

Σε αναπνευστικές προσωπίδες και αδιάβροχα τζάκετ για την ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων μετατράπηκε η στήριξη των πολιτών στην γωνία ανακύκλωσης των Λιαπάδων.
Τα μέλη της γωνίας χορήγησαν το ποσό των 2.600 ευρώ στην ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων για την αγορά 10 αναπνευστικών προσωπίδων, που θα διατεθούν με εσωτερική κλήρωση, σε αντίστοιχους πυροσβέστες ως ατομικός εξοπλισμός, αλλά και σε πιστοποιημένα αδιάβροχα τζάκετ.

Ο πρόεδρος της ένωσης πυροσβεστικών υπαλλήλων Νίκος Καραταράκης συνοδευόμενος από μέλη του Δ.Σ. βρέθηκαν σήμερα (13/1) στους Λιαπάδες, προκειμένου να παραλάβουν τον εξοπλισμό.

Ο κος Καραταράκης ευχαρίστησε τους εθελοντές της γωνιάς ανακύκλωσης αλλά και όλο τον κόσμο που συμμετείχε σε αυτή την προσπάθεια και επεσήμανε ότι οι προσωπίδες θα διατεθούν σε πυροσβέστες του Σταθμού του Αεροδρομίου, καθώς ταιριάζουν με τον υπόλοιπο εξοπλισμό που διαθέτουν ενώ τα αδιάβροχα θα δοθούν, κατόπιν  κλήρωσης, σε πυροσβέστες που υπηρετούν σε όλα τα τμήματα.

Από το 2018 σε λειτουργία η Γωνιά

Η γωνιά ανακύκλωσης των Λιαπάδων λειτούργησε το 2018, προκειμένου να βοηθήσει στο μείζον θέμα που είχε προκύψει με την διάθεση των σκουπιδιών και από τότε δεν σταμάτησε,  με κινητήρια δύναμη τους εθελοντές της.

«Ξεκινήσαμε  ως μια προσωρινή λύση που τελικά όμως έγινε μόνιμη», δηλώνει η εθελόντρια Χριστίνα Ρεπούλιου η οποία και επισημαίνει πως «η δομή αυτή, που λειτούργει σε χώρο δίπλα από το γυμνάσιο των Λαπάδων, έχει αγκαλιαστεί από τους κερκυραίους που φέρνουν καθαρά ανακυκλώσιμα σκουπίδια, σίγουροι ότι αυτά θα πάρουν το δρόμο της ανακύκλωσης και όχι για το ΧΥΤΑ Τεμπλονιου».

Μάλιστα πέρα από τη συλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων, στη Γωνιά των Λιαπάδων μπορεί ο καθένας  να αφήσει και  να πάρει και άλλα αντικείμενα, όπως ρούχα, παπούτσια, παιγνίδια, παιδικά είδη, βιβλία, cd.

«Ο κόσμος, τονίζει η κα Ρεπούλιου, επειδή του αρέσει αυτό που κάνουμε αφήνει ένα μικρό ποσό και όσα χρήματα συγκεντρώνουμε τα διαθέτουμε σε συλλόγους, σε άτομα που έχουν ανάγκη, στο χωριό μας. Αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσφορά των πυροσβεστών της Κέρκυρας αποφασίσαμε το ποσό που συγκεντρώσαμε για τον μήνα Νοέμβριο να το διαθέσουμε στην ένωση πυροσβεστικών υπαλλήλων, εκφράζοντας έτσι τις ευχαριστίες μας για το έργο τους».

 

πηγη: ertnewskerkyra

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!