Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Σε απεργίες οι εργαζόμενοι εξωτερικής φρουράς Φυλακών

Το σωματείο Εξωτερικής Φρουράς του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας θα συμμετέχει στις 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από 15 έως και 19 Φεβρουαρίου 2021 ζητώντας την οριστική επίλυση των επί σειρά ετών θεσμικών και οικονομικών διεκδικήσεων μας.

Η ανακοίνωση του Σωματείου 

Κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων:

 

• θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα δικαστήρια, για τους οποίους τίθεται ζήτημα παρέλευσης της προσωρινής κράτησης,

• θα εκτελούνται μόνο μεταγωγές κρατουμένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα για τους οποίους συνεπάγεται κίνδυνος ζωής και μετάγονται με ασθενοφόρα οχήματα,

• δεν θα επιτρέπονται επισκεπτήρια συγγενών στα νοσηλευτικά ιδρύματα και τέλος

• δεν θα συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις προσωπικού.

 

Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 1264/82 όπως αυτός έχει τροποποιηθεί, ως προσωπικό ασφαλείας της Yπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης των Καταστημάτων Κράτησης της Χώρας που θα διατεθεί σε ενδεχόμενη άσκηση του δικαιώματος της απεργίας ή της στάσης εργασίας ή οποιασδήποτε μορφής κινητοποίησης ή διαμαρτυρίας κατά την διάρκεια του έτους 2021, ορίζεται το αναγκαίο προσωπικό για την στελέχωση σκοπιών  και την εκτέλεση επειγουσών μεταγωγών και φρουρήσεων κρατουμένων στα νοσοκομεία.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο, αναφέρεται δε ρητά στο άρθρο 23 παρ. 2 του Συντάγματος ως εξής: «Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη των οικονομικών και εργασιακών γενικά δικαιωμάτων των εργαζομένων». Από πλευράς μας θεωρούμε πως η συναίσθηση του ιδιαίτερου κοινωνικού αγαθού που προστατεύουμε και υπηρετούμε είναι δεδομένη και αυτονόητη.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!