Quantcast
SLIDERΚΟΙΝΩΝΙΑΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Σε εξέλιξη η πρώτη Δίκη – Καταθέτει ο Μητροπολίτης Νεκταριος (upd)

Νέα ενημέρωση


Σε εξέλιξη η κατάθεση του Μητροπολίτη Κέρκυρας Παξών και Διαποντιων Νήσων για την πρώτη δίκη που φέρει την κατηγορία της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Ειδικότερα, στο πλευρό του Σεβασμιωτάτου Μητρ. Κερκύρας βρίσκονται οι εξής Σεβ. Μητροπολίτες: Καστορίας κ. Σεραφείμ, Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος, Πειραιώς κ. Σεραφείμ, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Ζιχνών και Νευροκοπίου κ. Ιερόθεος, Σερβίων και Κοζάνης κι Παύλος, Πατρών κ. Χρυσόστομος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. Θεόκλητος, Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος.
Παρούσα εντός αιθουσης είναι και η δήμαρχος Κ. Κέρκυρας Μ.Υδραιου καθώς και ο δήμαρχος Β.Κερκυρας Γ.Μαχειμαρης
Δήλωση συμπαράστασης προς τον Μητροπολίτη Κερκύρας έκανε έξω από το δικαστικό μέγαρο και ο Βουλευτής Κερκύρας της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέφανος Γκίκας:

«Θεωρώ αυτονόητη την παρουσία μου εδώ, την ώρα που ο Πνευματικός μας πατέρας, ο Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος περνάει αυτή τη δοκιμασία. Δεν κρίνουμε βεβαίως τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης. Η παρουσία μου έχει καθαρά συναισθηματικό χαρακτήρα» τόνισε.

Ξεκίνησε πριν λίγο στα Δικαστήρια της Κέρκυρας η δίκη του Μητροπολίτη Κέρκυρας κ.κ. Νεκταρίου. Στο πλευρό του βρίσκονται αρκετοί Μητροπολίτες από όλη την Ελλάδα.

Σήμερα πρόκειται να δικαστούν δύο υποθέσεις.

Η πρώτη αφορά την κατηγορία της παραβίασης της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) καθώς είχε τελέσει τη θεία λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων και τη λιτάνευση του σκηνώματος του αγίου Σπυρίδωνος με την παρουσία περισσότερων πιστών από όσους προβλέπονταν από την ΚΥΑ. Στην ίδια δικάζονται επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Δημήτρης Μεταλληνός και ο υπάλληλος Φώτης Σκούρτης. Η Δήμαρχος Μ. Υδραίου λόγω της ιδιότητας της η υπόθεση έχει οδηγηθεί στο εφετείο.

Η δεύτερη υπόθεση αφορά τοποθέτηση του Μητροπολίτη κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του στη λειτουργία της 25ης Μαρτίου, ‘οπου προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να μεταβούν στην εκκλησία. «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», είπε συγκεκριμένα.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!