Quantcast
ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣΤΟΠΙΚΑ

Κέρκυρα: Στη σπηλιά της Καλυψούς το Γυμνάσιο Λευκίμμης

Η παιδαγωγική ομάδα της Περιφερειακής Διεύθυνσηs Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, συντονίστρια του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Modern Odysseys: Travels, dreams and goals in the Mediterranean sea», συμμετείχε στη δεύτερη συνάντηση εταίρων (Γυμνάσιο Λευκίμμης, Γυμνάσιο Ιθάκης, Sacred Heart Minor Seminary Gozo Malta, Istituto Comprensivo ‘S.Bagolino’ Alcamo Italy, IES Sierra Bermeja School Malaga Spain) που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο Sacred Heart Minor Seminary στην πόλη Victoria στο νησί Gozo της Μάλτας, από 28 Μαρτίου έως 1 Απριλίου 2022.
Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης παραμονής οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντές τους, να θυμηθούν την Οδύσσεια του Ομήρου και να περπατήσουν στη σπηλιά της Καλυψούς, όπου ο Οδυσσέας έζησε επτά ολόκληρα χρόνια. Επίσης οι μαθητές/τριες υπό την καθοδήγηση των καθηγητών/τριών κατασκεύασαν σχεδία, έχοντας ως πρότυπο τη σχεδία που κατασκεύασε ο Οδυσσέας για να φύγει από το νησί της Καλυψούς.

__________________________________________________________________________

Ακολουθήστε το kerkyrasimera.gr για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα από την Κέρκυρα.

Ακολουθήστε μας στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Instagram

Ακολουθήστε μας στο twitter

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Απαγορεύεται αυστηρά η μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή / και η αναπαραγωγή αυτού του υλικού χωρίς ρητή και γραπτή άδεια από τον συγγραφέα ή / και τον ιδιοκτήτη. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν αποσπάσματα κειμένων που δημοσιεύονται σε αυτήν τη σελίδα και σύνδεσμοι, υπό την προϋπόθεση ότι δίνεται πλήρης και σαφής αναφορά στο kerkyrasimera.gr με κατάλληλη και συγκεκριμένη κατεύθυνση (υπερσύνδεσμος/link) προς το πρωτότυπο περιεχόμενο.
error: Το περιεχόμενο προστατεύεται!!